Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Jag får en del frågor om GAV.

Jag får en del frågor om GAV därför inlägget här.

Sverige har flest andel aktieägare i världen. Runt 25 % av svenskarna äger aktier. Inkludera man även indirekt ägande såsom genom fonder och PPM äger över 80 % av svenskarna aktier. Världsklass alltså.

Anskaffningsvärdet för en aktie. Många tycker det är svårt att hålla reda på det. Genomsnittligt anskaffningsvärde (GAV) är snittvärdet för inköp av delägarrätter, som till exempel fonder eller aktier, som gjorts vid flera olika tillfällen under en given period. Begreppet används för att beräkna om en reavinst eller förlust gjorts när dessa fonder eller aktier skall avyttras eller tas upp i deklaration.

Genomsnittsmetoden innebär att man beräknar ett genomsnittligt anskaffningsvärde för värdepapper av samma slag. Här finns det en funktion där du räknar ut GAV. Se länk: Aktier - Genomsnittligt anskaffningsvärde (GAV)

För varje köp man gjort beräknas ett nytt genomsnittligt anskaffningsvärde och för till exempel aktier måste också ta hänsyn till emissioner och aktiesplittar och du får också lägga till courtaget i ditt gav. Många tycker det är svårt att hålla reda på sitt genomsnittliga anskaffningsvärde men om du inte har ISK-konto och ska deklarerar på nätet så slipper du det problemet.Hur går det till att deklarera på Internet? | Skatteverket

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar