Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Jag vill nu hitta rätt objekt inför 2016 portfölj:

 Amasten gör mycket rätt nu:

Ny månad nya pengar köper aktier i Amasten Holding nu.

Jag är långsiktig här.

Amasten har redan skalat upp sin centrala organisation för nästa expansionsfas av beståndet. Parallellt fortsätter fastighetsbolagets förbättringar av så väl kostnadsläge som intäktssida för befintligt bestånd, inte minst genom att man ökar på renoveringstakten för lägenheterna.

Amasten har vuxit med 60 procent de senaste 12 månaderna och med 430 procent om man tittar på 18 månader. Det nya volymmålet på 4 miljarder kronor inom en treårsperiod känns dock rimligt. De vill nu hitta rätt objekt för bolaget och för aktieägarna.

Bolaget gick ur tredje kvartalet med ett bestånd bokfört till 1.653 miljoner kronor och man har därefter tillträtt fastigheter för ytterligare 291 miljoner. Tidigare portföljmål på 2 miljarder.Bolaget ska nå ovan nämnda 4 miljarder över en treårsperiod.

Tillväxten i förvaltningsresultatet är en kombination av förvärv och kostnadsarbete.Amastens generella nivå på fastighetskostnaderna föll med 7 procent per kvadratmeter i tredje kvartalet, ställt mot samma period i fjol.

Under sommaren har Amasten bland annat jobbat med både avtalsomförhandling och förbrukning inom el och fjärrvärme. Inom sophanteringen har man arbetat med att underlätta hyresgästernas källsortering, för att minska straffavgifter kopplat till denna. Därtill har förvaltningsresultatet också fått sig ett rejält bidrag från bolagets fortsatta förvärvsexpansion.

Vidare så tog Amasten i juni 2014 in 445 miljoner kronor i nytt eget kapital, mycket i förhållande till ett eget kapital på 93 miljoner dessförinnan.En väldigt stor emission, som även var övertecknad. Amasten har därtill en First North-noterad preferensaktie.

Baserat på senaste betalkurs handlades denna i fredags till en löpande effektiv direktavkastning om 7,4 procent (preferensaktien delar ut totalt 20 kronor årligen, fördelat på 5 kronor per kvartal.

Nova's picture
51
74
5
0
Nova

Kul att du tar upp Amasten! Har lyssnat på VDn och tycker han har en bra inställning till hur bolaget skall skötas. Resonerar bra kring de investeringar bolaget gjort på senare tid, och verkar ha bra utsikter i att kunna höja sina hyror.

Jag tänker också att vid en kommande räntehöjning att hyresgästerna i de mindre orterna har större möjligheter att betala...

Amasten tillsammans med Castellum tror jag blir min expåonering på fastighetsmarknaden!

Ekonomiblogg's picture
389
575
81
0
Ekonomiblogg


Ja har också tittat på Castellum de ser bra ut också har en bra direktavkastning.

 Amasten jag de kommer att gå upp bra framöver.

zlaskarn's picture
239
359
24
1
zlaskarn

Gjorde en mindre vinst i Amasten tidigare i år (eller om det var förra året kanske till och med, minns inte), men efter några välriktade argument av Trader3000 här i forumet så sålde jag. Kanske han kan bidra något till tråden?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar