Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Jobbar vi för mycket eller?

När jag tänker tillbaka på min uppväxt, så är nog mina varmaste minnen stunder som mina föräldrar inte ens kommer ihåg. När jag lekte med mitt teknik-bygg (meccano) och samtidigt med dörren på glänt hörde mamma laga mat i köket, det var härligt! När jag fick följa med pappa och fiska med pappa bara han och jag. Det var lycka! Pengar är inte allt.

 

Jag undrar om mina föräldrar någonsin tänkte i kvalitetstermer när de umgicks med oss barn? Visst, det var en annan tid som vi ofta säger i försvar. Men kanske behöver vi lite oftare rikta fokus på likheter mellan generationer istället för att se skillnader. Vi behöver slappna av i vår ambition att vara perfekta på alla fronter.

 

Det är klart att det inte är något fel med en härlig semesterresa. Men frågan är ibland om den är värt priset vi betalar när barnen om 20 år mest kommer ihåg hur du somnade före barnet vid nattningen eller hur spännande det var när bilen gick sönder på vägen till farmor.

 

Kvalitetstid tillsammans är att skapa en minnesbank som vi kan ta ut från under åren som kommer, ett sparkonto att ta ifrån när livet är svårt. Bestäm en speciell aktivitet under den här perioden som du gör tillsammans med dem du har närmast dig. Ge varandra full upp-märksamhet och total närvaro. Kanske vill ni laga mat tillsammans, göra en utflykt eller bara sitta och prata och njuta av varandras sällskap; ni bestämmer tillsammans vad som passar just er bäst.

 

Ostrukturerad tid är oftast bäst och mest effektiv för frågor, djupa samtal och samvaro. Att bygga vänskap tar tid slötid som används bara för att larva sig. Om du rutinmässigt arbetar 55 eller 60 timmar i veckan inklusive restid så fungerar du inte som pappa eller mamma.Dina barn kommer att få en saknad efter er i livet och det beror på dig. Fäder och mödrar behöver komma hem i tid för att leka, skratta.

 

För pappor innebär det ofta att man måste acceptera en lägre inkomst. Nästa gång du erbjuds en befordran som innebär längre dagar och fler kvällar borta hemifrån, överväg på allvar att säga till din chef: ’Ledsen, men mina barn kommer först. Du vet att han har rätt. Så vad ska du göra åt det? Säg inte att du börjar din nya tjänst nästa vecka.

 
Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar