Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
607
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Julhysterin har kommit igång första advent.

 

I Sverige måste livsmedelstillverkare se till deras varor är märkta med förbrukningsdag och det är jätte bra. Jag var och handla mat i butiker i närheten där jag bor och funderar och tänker ska jag gå härifrån, folk handlar som om det var sista förbrukningsdatum på sitt liv. En kund har två kundvagnar och går på tvären och folk springer runt runt, jag tänker stressa ner stressa ner. Men jag handlar det min sambo har skrivit på den handlings lista jag har med mig. Vi försöker handla en till två gånger i veckan utan stress och det fungerar bra. 

 

Sen kommer också januari som är månaden som vi har allra minst med pengar. Jul och nyårshelgen kan lämna ett hål i plånboken hos många och nu vänds det därför extra noga på de sista slantarna. Närmar du dig minus på kontot, märker ni av det?

 

Men det behöver inte vara så här varje år. De flesta av oss vill vara ekonomisk eftersom det naturligtvis gör livet mycket enklare. Jag säger inte att livet blir bekymmersfritt  men valen blir fler och möjligheterna större för den som har lite pengar ”över” jämfört med den som inte har dem. Det är lätt att deppa ihop i januari. Gör inte det. Sikta framåt och ta kontroll över ekonomin genom att börja spara.De flesta av oss vet allt det där men ändå kan det vara så svårt att börja spara.

 

Du bör inte spara på ditt lönekonto, det kontot ska vara till för transaktioner in och ut varje månad. För att det ska bli enkelt att komma igång med sparandet är ett råd att det dras en summa automatiskt från lönekontot till ett sparkonto. Se till att det sker samma dag som lönen kommer in så märker du knappat att pengarna är borta. 

 

Sparar du en större summa kan du dela upp sparandet i flera delar. En summa till en buffert, en till semestern och storhelger som ofta slukar pengar och en del kanske till ett pensionssparande. Många lägger undan stora summor till barnen men spara hellre till familjens gemensamma budget om du inte har råd med både.

 

Ibland går vi för långt och blir Curlingföräldrar i vår oro över hur barnen ska klara sig i framtiden. Föräldrarna går på knäna för att barnen ska ha fulla bankkonton när de flyttar hemifrån. Återgå hellre till att ge regelbunden fickpeng. Det blir mer struktur och tydligt för barnen med att "här får du och det här får du klara dig med".

 

Nu när man äntligen har lyckats få igång ett sparande, hur låter man bli att nalla på pengarna hela tiden? Det beror på varför man gör det, du kanske måste. Och vem gör inte det, det är bara mänskligt. Fast du kanske ska sänka sparbeloppet mot att du absolut inte rör pengarna. Du ska inte göra det för svårt för dig! Huvudsaken är att du fort-säter fylla på kontot.

 

Vad är då en Curlingföräldrar – Wikipedia  Att vara curlingföräldrar betyder att man gör det mesta för sina barn. Man städar, man lagar mat, man handlar, man ger pengar, man skjutsar och hämtar, man ordnar jobb och jobbintervjuer och i vissa fall är föräldern till och med  är närvarand på jobbintervjun. En curlingförälder vill sitt barns bästa, och är beredd att gå långt för att se till att det blir så. 

 

Vad kan detta leda till. 

Om man gör allt för sina barn kan det leda till att barnen avskärmas från verkligheten. Och det kan sluta med att barnen inte klarar sig den dag då de måste stå på egna ben.

Det sägs också att barnen lätt förlorar respekten för vuxna och tror att de kan styra och ställa.

 

Jag läste en bra lista skriven av David Lynch som är tränare för AIK:s pojkar födda –07. Pojkarna är 8-9 år gamla och tränar två gånger i veckan. Han skrev sin lista och lade ut den på Facebook. Listan blev snabbt delad bland många föräldrar och tränare.

 

Listan gäller inte bara fotbolls-mammor och –pappor utan kan tillämpas på alla sporter som barn utövar. Den består av 24 tips och ledord vilka har som syfte att hjälpa barnen att utvecklas både som fotbollsspelare och individer.

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (28)

Taggar