Ekonomiblogg
Likes
387
Antal inlägg
560
Följare
80
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Kan bärnstenar vara ett tillskott i aktieportföljen:

Under november, december och januari kan allmänheten besöka naturreservatet.

Efter höststorm kommer bärnstenskattsökarna i november vallfärdar skattsökarna till. Förr var det en hobby men nu är det många proffsletare där.  De kommer mitt i natten och rotar runt bland tången som flutit i land. Proffsletarna har väntat i nio månader på att naturreservatet Måkläppen ska öppna för säsongen och vill vara först på plats för att hitta de bästa bitarna. Har de tur finner de stenar värda många tusenlappar.

De är flera som hittat kilostora bärnstenar och de är värda närmare 100 000 kronor. Det fins många knep för att lyckas. Bra utrustning är stövlar håv, kratta och lampa om man letar under mörkrets timmar.

Men vill man leta på land bör man söka där det finns lätta saker som tång. Intresset för att finna bärnsten ökat och även fast de går att finna på flera platser på Falsterbohalvön är intresset extra stort när Måkläppen öppnade upp 1 november.

Ett 20-30 tal personer på plats vid midnatt för att kunna vara först men naturligtvis hittar man dem bättre när det är ljust ute.Ordet bärnsten kommer av det lågtyska ordet “börnen”, bränna. På engelska säger man “amber”, vilket är ett slags förväxling med den ambra som kommer från valar. På danska heter det “rav”, vilket vi kan känna igen i det forna danska Skåne i ortnamnet Ravlunda.

Råvaror är inte den vanligaste sparformen. Men som räknas som den största aktören på marknaden för privatkunder, rekommenderar nu privatpersoner att ha upp till en femtedel av sparandet i råvaror. I sammanhanget är det viktigt att nämna att det finns många olika uppfattningar om hur en sparportfölj ska förvaltas. Kan bärnstenar vara ett tillskott i aktieportföljen ? Lite skämt:

Ekonomiblogg's picture
387
560
80
0
Ekonomiblogg

Jag vet inte riktigt vad som hände här med inlägger det här ska inte vara med i inlägget.  The SoundCloud content at is not available, or it is set to private.

Det går inte att redigera inlägget?

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Väldigt intressant inlägg. Blev kvällens samtalsämne hemma. :)

Man kan inte editera länken till soundcloud (än). Men tror det är tillagad för den nya bloggen som även är en podcast.

TradeVenue-bloggen's picture
67
50
17
0
TradeVenue-bloggen

Ekonomiblogg: Jag vet inte riktigt vad som hände här med inlägger det här ska inte vara med i inlägget.  The SoundCloud content at is not available, or it is set to private.Det går inte att redigera inlägget?

 

Vi kommer att åtgärda denna fellänkning på måndag. Precis som Nörden säger, så har vi integrerat bloggplattformen med Soundcloud, för att kunna spela den kommande podcasten "25 minuter" direkt i plattformen. 

/TradeVenue 

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Jag borde bli detektiv med min slutledningsförmåga. ;)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (77)
Dec (4)

Taggar