Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Kan det bli stigande råvaror-priser ?

Fick idag en inbjudan att investera i Nickel Mountain Resources AB.

 

Eftersom jag är aktieägare i Dividend Sweden, Orezone, Archelon och Internox Resources,så får jag den här inbjudan idag i min gamla depå som idag ligger i malpåse. Archelon har de senaste åren varit delaktiga i att ägar sprida ett antal bolag som listas. Dividend Sweden, Orezone och Internox Resources. Nu är det dags att lista ett nytt spännande bolag.Nickel Mountain Resources, där Archelon tillsammans med Dividend Sweden genomför en ägarspridning och garanterad nyemission.

 

Ni känner kanske till  att Archelon AB vid senaste årsskifte förvärvade nickelprojektet Rönnbäcken genom köp av 99,4 procent av bolaget Nickel Mountain Resources AB och dess dotterbolag Nickel Mountain AB. Förvärvet kunde ske då den då varande ägaren beslutat helt ändra verksamhetsinriktning från prospektering och kommande gruvdrift till att bli ett inkassoföretag.

 

Rönnbäcken, som ligger i Storumans kommun, är Europas största kända obearbetade nickelfyndighet. Tidigare ägare har under åren lagt ner drygt 100 miljoner på bland annat prospektering, utvärdering anrikningsförsök, miljö och logistikstudier samt studerat socioekonomiska konsekvenser vid etablering av gruva.

 

Rönnbäcken har av Bergsstaten beviljats bearbetningskoncession vilket är ett mycket stort och viktigt steg på vägen mot gruvstart. En viktigt parameter vid värderingen av projektet är givetvis rådande och framtida förväntade metallpriser. Att framgångsrikt driva en gruva i Rönnbäcken kräver nickelpriser som ligger en god bit över dagens noteringar. Så jag får se om jag ska ha ett innehav här. Tittar också på om jag ska lära mig att investera i råvaror.

 

Ur ett investeringsperspektiv så är det framför allt råvarors korrelation med inflation, dvs om inflation går upp så ökar också priset på råvaror, som är intressant. Men givetvis också att råvaror är okorrelerade med aktier och fonder. Och man får mycket större riskspridning genom råvaror. Från ett tradingns prespektiv så är råvaror högintressant för att dem följer vissa återkommande säsongmönster.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar