Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Kan det vara en bra investering.

Tillbaka vid datorskärm, skönt nu har vi bredband i Spanien.

Investeringar i fastighetsbolag kan det vara en bra investering.

Ett snabbt sjunkande oljepris och en fortsatt oro för utvecklingen i Kina har varit två av de stora orsakerna till att världens börser sjunkit kraftigt under början av 2016. 

Drömmen är att äga ett bolag som har en ”secular growth”, alltså bolag som inte är beroende av global tillväxt. Jag har fokus på bolag som har en stor andel reala tillgångar, som exempelvis bolag i fastighetsbranschen samt skogsindustrin, råvaruindustrin och kraftindustrin.

Min taktik har sedan slutet på 2015 varit att hitta just den här typen av bolag som klarar av att växa utan global tillväxt. Det har handlat dels om att undvika oljeindustrin och att flytta om investeringar till nordiska bolag inom framförallt fastigheter.

Med tanke på vilka bolag jag har att välja på och vilka bolag som ja tycker är intressant värderade så har det blivit en rätt stor andel fastigheter. Höjda priserna framförallt i Sverige, av att det finns en stor brist på bostäder och kontor, samtidigt som räntorna och energipriserna är låga,det är bra för fastighetsbolagen. Och jag tror det innebär höjda Aktiekurser fastighetsbolagen.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar