Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Kina påverkar Sverige mer än Grekland:

Det finns två officiella aktiebörser i Kina, Shanghaibörsen och Shenzenbörsen. De båda börserna startades i början på 90-talet och är därmed ännu relativt unga. Det var först i början på 80-talet som de kinesiska företagen överhuvudtaget fick ge ut någon form av värdepapper och lånecertifikat riktade till privatpersoner. Detta var ett stort steg att ta för en kommunistisk stat, och för en befolkning som fått lära sig att det är offentligt ägande som är nyckeln till framgång och hög produktivitet .

De kinesiska börserna gick starkt i början av året, bara för att från och med juni falla kraftigt. Börsraset är det skarpaste på 20 år. På två veckor har börserna i Kina rasat med 30 procent, och förlusterna beräknas till 27 tusen miljarder kronor.  

Kinesiska staten har nu gått in med massiva insatser för att försöka stoppa börsrasen, bland annat genom att förbjuda storägare att sälja aktier, samtidigt som man också uppmanat statliga företag att köpa aktier och lovat utökade lån för detta. Men idag föll börserna i Shanghai och Hong Kong ändå med runt 6 procent.

Direkt har ett kinesiskt börsfall inte så stor påverkan på svensk ekonomi, då ägandet i huvudsak är kinesiskt, men de indirekta följderna av en utökad kris är stora. Hela världskonjunkturen är beroende av Kinas ekonomi, inte minst för exporten. Många svenska placerade ser nu ut att dra öronen åt sig, medan de som är riskvilliga i stället går åt andra hållet. 

Enligt ett uttalande från China Securities Regulatory Commission kommer större aktieägare hindras från att dra ned på sina innehav de kommande sex månaderna, rapporterar Bloomberg. Åtgärden berör större investerare och chefer som äger mer än 5 procent i ett bolag.

AktieFia's picture
23
16
5
0
AktieFia

Nu har Grekland varit i fokus men nu kan Kina ta över. Bäst att se över alla värdepappaer som är iblandade i Kina. Bätte sent än aldrig.

Ekonomiblogg's picture
389
575
81
0
Ekonomiblogg

Trevligt att du tittar in på mitt inlägg. Javist är det som du skriver.

Bluewater's picture
32
51
3
0
Bluewater

Värdering på de Kinesiska börserna ärsäkert något som påverkar globala aktiemarknader. Att det är en bubbla som nu på kort tid uppstått är tämligen uppenbart. Det kan ju helt enkelt inte vara så att Kinesiska bolag värderas utefter andra kriterier än på andra marknader. Stora problem finns även inom fastigheter och privata belåningen. Vidare är kanske den viktigaste frågan hur den Kinesiska konjunkturen egentligen mår? Efterfrågan på råvaror och stagnation i ex. fordonsförsäljning skvallrar om att allt kanske inte stämmer kring den kommunicerade tilväxten runt 7%. Hur bra mår Kina egentligen, och går det att lita på vad som kommuniceras? Vad är om tillväxten snarare är hälften, som vissa hävdar?

Ekonomiblogg's picture
389
575
81
0
Ekonomiblogg

Ja vi får se vad som händer på Kinesiska börserna.

Investeringstankar's picture
58
49
14
0
Investeringstankar

Frågan är hur smart det är att bygga det golv för index som de har gjort nu. 

Såg t.ex. att de tvingade försäkringsbolag att ha minst 40 % aktieexponering (tidigare 30 %), det kan få väldiga konsekvenser i Kina. Frågan är hur bra det är att baka in bolagen på den nivån i börsen.

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Handelsstopp och stimulering under senaste dagen lockar tillbaka investerare idag. Jag tycker inte det låter speciellt lockande, gör ni? :)

Sternlicht's picture
13
20
1
0
Sternlicht

nörden: Handelsstopp och stimulering under senaste dagen lockar tillbaka investerare idag. Jag tycker inte det låter speciellt lockande, gör ni? :)

 

Inte direkt

Ekonomiblogg's picture
389
575
81
0
Ekonomiblogg

Jag tycker inte det är så speciellt lockande med handelsstopp och stimulering tvärt om,,,,,,,,

Bluewater's picture
32
51
3
0
Bluewater

Och trots det drar världens börser iväg idag?!

Eller har någon hostat något positivt om Grekland som jag missat?

Ekonomiblogg's picture
389
575
81
0
Ekonomiblogg

Javist :

Grekiskt sparpaket större än tidigare en ökning med fyra miljarder euro per år.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar