Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Kliva ut i vuxenlivet med beslutet att spara & göra investeringar.

 Föräldrarollen.

Det är viktigt att barn tidigt förstår värdet av pengar projektet spara kan man säga påbörja resan till ett rikare liv.Det handlar om hela vägen in i mål. Kunskapen du ger dina barn är den verkliga vinsten så nu slappnar jag av när barnen är vuxen och självgående inom ekonomi.

Kan du påverka eller bli en del av de där säljskapande samtalen om investeringar är du lyckligt lottad. Både uppskattningen och glädjen är stor för mig att pratar om investeringar och att spara med mina barn. Börja nu dina barn kommer att visa intresse för ekonomi och sparande och budgetramar.

För min del är jag därför tveksam till att spara till barn i något annat än aktier. Det blir bra avkastning på sparande.Det finns inget som tyder på att aktier skulle underprestera på sikt det garanterar ett bra kassaflöde.

Därför pratar vi om att har långsiktighet och bra riskspridning och ta små steg till och bygga en aktie-portfölj. Än en gång se bara till att portföljen består av tre till fem lite olika bolag som ger hög direktavkastning köpa löpande vid olika tidpunkter, så har du en portfölj lika bra som vilken som helst. Det är dessutom ett löpande sparande, något som också sänker risken väsentligt.

Du kan också ge en aktiegåva för att skapa ett intresse att spara, och på sikt  bli en mycket uppskattad present.Men sedan de fysiska aktiebreven försvann är det inte längre att bara lägga värdepapperen i ett kuvert och ge bort. I vår tids datoriserad aktiehandel har det tyvärr blivit ganska knepigt att ge bort aktier. Men det går fortfarande. Det finns lite olika sätt att ge bort aktier på, och vad som passar bäst beror på ett antal faktorer.

Ge bort aktier mellan konton.Äger du redan de aktier som du vill ge bort så är det bästa att helt enkelt "föra över" dem till mottagarens aktie- och fondkonto. Då utlöses ingen skatt, eftersom det idag inte finns någon gåvoskatt i Sverige.

För att ge bort aktier skriver du en begäran om att du vill överföra aktierna till annan person, till den bank där du har aktierna. Begäran måste vidimeras av två utomstående personer. Många banker har särskilda blanketter för begäran, men du kan även själv skriva ett vanligt brev. Kravet hos exempelvis Avanza är att du skriver under brevet, skickar med en kopia på giltig ID-handling och att denna vidimeras av två utomstående personer.

Du kan inte föra över aktier från ditt aktie och fondkonto till mottagarens kapitalförsäkring eller ISK. Även om det skulle vara tekniskt möjligt så skulle mottagaren behöva betala skatt för aktierna, eftersom det räknas som en försäljning när aktier förs över mellan depå och kapitalförsäkring/ISK. Skatteverket ser nämligen på processen som att mottagaren under en liten stund äger de överförda aktierna på sin depå, och därefter själv för över dem till kapitalförsäkring/ISK.

Därmed blir det en överföring mellan mottagarens eget konto och mottagarens egen kapitalförsäkring/ISK, och då måste eventuell vinstskatt ändå betalas."Mottagaren skulle förlora på om du gjorde på det sättet" Men hör med skattexpert på Skatteverket.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar