Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Kolla hur ansvarsfullt din bank investerar dina pengar.

Kan vår bank bli en schysstare bank, jag tror det. Jag tror att vår makt som konsumenter är större via bankerna. Ingen makt är större än den ekonomiska makten.

Sveriges sju största banker och listat över 200 olika etiska principer och avtal som man tycker bankerna borde väga in när de lånar ut pengar, eller när fonderna köper aktier i världens olika företag. 

Tar din bank hänsyn till mänskliga rättigheter och miljö när den investerar dina pengar? Kolla bankens hållbarhetsbetyg. Var med och påverka din bank mot mer hållbara investeringar. 

Bästa betyg är grönt, näst bästa är ljusgrönt, men ingen av de svenska bankerna klarar de nivåerna. I genomsnitt följer de 22 procent av de etiska principerna. Ingen får godkänt.

Svenska konsumenter handlar ofta ekologiskt, Kravmärkt och Fairtrade-märkt i mataffären, men när vi väljer bank är det i dag närmast omöjligt att veta hur man undviker att stödja sådant man själv inte vill ställa upp på. Det handlar om stora pengar  många har hundratusentals kronor i pensionsfonder, eller andra aktiefonder mm.

Det är fem organisationer som har gått samman i att granska bankerna: Sveriges Konsumenter, Amnesty, Naturskyddsföreningen, Fairtrade och Diakonia.

Fair Finance Guide är ett internationellt initiativ för att öka insynen i hur hållbart  Banker investerar.

Funderar du på att byta bank? Kolla här: Byt bank

Var med och påverka din bank mot mer hållbara investeringar.  Vad kan du göra?

Granskat bankerna på en rad Teman  Klicka på det du är intresserad av.

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar