Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Kommer börserna fortsätter rasa i Europa och Världen &Sverige på måndag?

När handeln öppnar i Stockholm på måndagen.

Kommer börserna fortsätter rasa i Europa & Världen & Sverige på måndag? Eller kommer börserna att rusa efter att  Världens miljöministrar har skrivit på klimatavtalet? Det blir intressant att följa och ett bra läge för trading.

Man får ofta höra att finanssektorn blivit ett enormt kasino där spekulativt beteende premieras över långsiktighet. Men det finns många exempel som påvisar finansiell nytta i ansvarsfulla och hållbara investeringar.

Jag är övertygad om att riskvilligt kapital finns tillgängligt för den här typen av investeringar, men bolagen måste bli bättre på att påvisa den finansiella nyttan med omställning till hållbar ekonomi.

För några år sedan publicerade Mercer en rapport där man jämfört alla akademiska studier som försökt länka hållbarhet och avkastning, och man fann att 20 av 36 studier kunde påvisa ett signifikant positivt samband, medan bara tre visade ett negativt samband.

Det finns fler bra exempel som påvisar den finansiella nyttan i ansvarsfulla och hållbara investeringar, och allt eftersom dessa exempel får bredare genomslag kommer mer och mer kapital att flyttas till de här bolagen.

Den amerikanske investeraren Marc Andreessen, som bland annat tidigt stödde Facebook och Twitter, har sagt att kombinationen av miljarder människor i utvecklings länder och deras tillgång till internet och smart phones utgör den mest spännande investeringsmöjligheten just nu kanske någonsin. Tesla och PayPal grundaren Elon Musk storsatsar på solkraft och innovativa finansieringslösningar för förnyelsebar energi.

När den här typen av smart kapital börjar leta efter affärsmodeller som är tillpassade för de globala trenderna inom hållbarhetsområdet, så håller något riktigt spännande på att hända.Det finns gott om investeringsområden som kunde må gott av ytterligare tillskott av institutionellt kapital, och det finns en del strukturella hinder för att nå överallt.

Men när fler investerare börjar se möjligheterna inom det här området kommer vägen till en mer ansvarsfull finanssektor att ligga öppen. Men den ekonomiska krisen i Europa,  har satt sina spår även inom förnybar energi. Globalt.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar