Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
607
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Kommer Stockholmsbörsen att rusa eller falla på Måndag ?

Europeiska centralbanken pumpar in mer pengar i grekiska banker efter de senaste dagarnas bankrusning. Det beslutades vid ett krismöte på fredagen.

Sedan samtalen mellan Grekland och landets långivare kollapsade förra helgen har över fyra miljarder euro tagits ut från grekiska banker i rädsla för att landets ekonomi ska kollapsa. Bara under fredagen förlorade bankerna 1,2 miljarder euro i kapital.

Massuttaget fick Europeiska centralbanken (ECB) beslutande råd att kalla till ett extramöte efter en begäran om påfyllning av likvida medel från de grekiska bankerna. Den ökade summan som beviljades har ännu inte offentliggjorts men tidigare den här veckan ökade ECB gränsen för utlåningen till grekiska banker från 1,1 miljarder euro till 84,1 miljarder. 

Trots stödet är det ändå osäkert om bankerna kommer att ha tillräckligt med kapital för att ens kunna öppna på måndag, uppger en representant från ECB efter mötet.

Efter att samtalen med eurozonens finansministrar bröt samman på torsdagen har oron ökat för att Grekland kan vara på väg att tvingas lämna valutaunionen. Men premiärminister Alexis Tsipras tonar ner allvaret i situationen och säger att alla de som tror på en kris och skräckscenarier kommer att motbevisas. 

Det kommer att bli en lösning som bygger på respekt av EU-regler och demokrati, vilket kommer att låta Grekland återvända till en tillväxt i euron. Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Frankrikes president Francois Hollande ska träffas igen på måndag för nya överläggningar. 

Tyskland, som har bidragit mest inom EU för att hålla Greklands ekonomi flytande de senaste fem åren, menar att det fortfarande inte är försent för Grekland att komma överens om ett avtal med sina långivare inom EU och Internationella valutafonden (IMF).

Samtidigt fortsätter de grekiska bankerna att blöda. Om ECB:s tillskott av kapital är mindre än pengaflykten från grekiska banker kan Grekland tvingas införa uttagsbegränsningar. Det kan dock komma hjälp från oväntat håll.Vid ett ekonomiskt forum som pågår i ryska S:t Petersburg flaggade Ryssland för att man kan komma till grekernas undsättning.

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Om man inte väger in allt för mycket data så brukar en amerikansk börs som slutar på plus dra upp omx. :)

Ekonomiblogg's picture
389
607
81
0
Ekonomiblogg

Det blir spännande på måndag och se vad som händer.

Ekonomiblogg's picture
389
607
81
0
Ekonomiblogg

Skönt med positiv start på börshandel i Stockholm idag.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (28)

Taggar