Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Kraftigt stigande metaller:

Gruv- och smältverkssektorn tillhör fredagens vinnare med klara uppgångar på de europeiska börserna. 

I Stockholm steg Boliden och Lundin Mining med 11 respektive 6,7 procent, medan det ute i övriga Europa noterades uppgång för Nyrstar med 9,0 procent, BHP Billiton 2,8 procent och Glencore 6,0 procent. 

Sentimentet får stöd av kraftigt stigande priser på metaller på fredagen  där zink sticker ut med en uppgång på hela 7,3 procent. Men även den ledande metallen koppar stiger mycket, upp 3,5 procent. 

För zinks vidkommande har Glencore meddelat att de drar ned produktionen av zink med en tredjedel, eller 500.000 ton samt att de stänger gruvor i Australien och Peru. Även dess blyproduktionskapacitet kommer reduceras av åtgärderna. 

Beskedet att minska zinkproduktionen kommer också att bli intressant för marknadsbalansen. Zinkorganisationen ILZSG kommer på måndag att lämna en ny prognos över marknadsbalansen. Den senaste prognosen, från april, pekade på ett underskott om 151.000 ton i år. 

Det återstår att se om Lundin Mining och Boliden  "fortsätter upp imorgon"

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar