Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Långsiktiga strategi.

Den senaste tiden har jag funderat på två saker när det gäller mina investeringar.

Det är ganska svårt att hitta köpvärda bolag nu tycker jag men det är betydligt svårare att veta när man ska sälja. Jag vill egentligen aldrig sälja en aktie. Men jag inser att ibland kan mina aktier bli så pass övervärderade så jag borde sälja och gör det också.

Det här med likvida medel är också en svår fråga. För det första så går min strategi ut på att ligga fullt investerad och erhålla så mycket i utdelning som möjligt vilket inte rimmar så bra med att ligga likvid.

Dock uppstår i många fall lägen att köpa bra utdelningsbolag till bra priser när börsen går ner. Därav kan det vara bra att ha likvida medel när börsen går ner och många av de bolag som jag har på min bevakningslista handlas snart till bra priser.

Jag tar mig en allvarlig funderare på om jag ska börja en ny strategi för att råda bot på mitt vins-tapp när börsen går ner och att jag inte har likvider. Även om jag går miste om lite utdelningar så tror jag att det gynnar mig i längden.

Ny strategi som börjar bära frukt.

För ett år sedan funderar jag på att alltid ha likvida medel och är mycket glad för att jag bestämt mig för den nya långsiktiga strategi. Dessa pengar ska användas t.ex. om ett av de bolag jag har på min bevakningslista sjunker med 15-25 %.

Jag får en viss frihet av att ligga med dessa likvider och kan ta tillfällena i akt vid större nedgångar.I dagsläget är min portföljen nästan 30% vilket innebär att jag har 70%  i likvida medel. I dagsläget.

Vad har ni för köp- och säljstrategi?

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar