Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Många lockas av att bli ekonomiskt oberoende.

Gå i pension tidigt.

 

I dag sparar många i aktier/fonder och fokuserar mycket på att få utdelning varje år, som sedan kan återinvestera för att få ett så stort sparkapital som möjligt i framtiden. Ekonomiblogg tycker att man kan lyfta fram ett mycket bra exempel här:Fantastiska Farbror Fri

Som Ekonomiblogg följer här på en heltäckande plattform Trade Venue 

 

Och han är långt ifrån ensam om att intressera sig för sin framtida inkomst. Under det första halvåret i år har Minpension.se, som drivs av staten och pensionsbolagen, fått drygt 185 000 nya användare. Andelen yngre, som är under 30 år, har ökat mest. Det går att bygga förmögenhet även som småsparare genom att följa ett par enkla principer. 

 

Om man skippar Postkodlotteriet och satsar 160 kronor varje månad i en aktiefond som stiger med 10 procent om året tar det 41 år att bli miljonär. När man månadsparar är man säker på att bli miljonär, men man vet bara inte hur lång tid det tar.

 

Det låter kanske som ett litet, klokt och försiktigt antagande, men skillnaden blir mycket stor till följd av den så kallade ränta-på-ränta-effekten. Den innebär att man inte bara får ränta på det man sparat, utan också på sin intjänade avkastning och det är just ränta-på-ränta-effekten (av vissa till och med kallad för ”världens åttonde underverk”) som gör att sparande och investeringar kan ge så goda resultat över tid. Börja nu att spara lagom och se över ekonomin pengar in och pengar ut.

 

Lagom i sin mest kraftfulla form innebär att vad du än ska göra för typ av beslut så gör du det bästa för dig eller för den familj du befinner dig i”. 

 

 

Det innebär att ”familjen” blir mer oberoende och kan själv ta större ansvar för sitt ekonomiska liv. De flesta som hamnar hos Kronofogden har konsumerat för mycket, och det har hänt något i livet som de inte hade räknat med. Man har blivit arbetslös, långtidssjuk ­eller skilt sig och har ”ingen buffert”.

 

Tyvärr lever många av oss kvar i tron att staten alltid erbjuder backup när vi behöver den. Och när man tror att det alltid ska komma in nya friska stålar är man inte lika försiktig med de pengar man har. Vi känner oss ganska trygga och tycker därför att vi inte behöver spara. 

 

Många räknar inte med att trygghetssystemen har förändrats över tid och har inte anpassat sin ekonomi till det. När det gäller den statliga pensionen så är den inte så bra som många tror se länk. Så här ser det ut med Pension beroende på när man är född.

 

Tips här här nedan går det att tjäna/spara mycket pengar.

Jämn för bankernas räntor byt bank om du måste eller använd fler banker. Vårt upplägg mot banker. Mitt upplägg mot banker

 

Titta på försäkringar byt bolag om det inte går att få ett bra pris. 

 

Titta på din el var ligger ni på för energiförbrukning. Vi har GodEl Räkna ut ditt elpris

Köp billiga mobiler & abonnemang, behöver vi dyra tv kanalpaket? 

 

Villa: Var ligger ni på.

Energiförbrukningen i en genomsnittlig svensk villa/radhus med direktverkande el är cirka 25 000 kWh per år, varav uppvärmning beräknas till 15 000 kWh, hushållsel till 5 000 kWh och varmvatten till 5 000 kWh.

 

Lägenhet:

Energiförbrukningen i en genomsnittlig lägenhet i Sverige är cirka 12 000 kWh per år, varav 6 500 kWh är uppvärmning, 2 500 kWh är varmvatten, 2 500 kWh är hushållsel och resterande 500 kWh är tvätt och torkning.

 

Bilen en kostsam historia.

Kanske har man två bilar?. En bil har idag fler aspekter än att bara vara ett transportmedel eller ett rent nöje. För ett hushålls kostnader innebär en bil i många fall en av de största. Den totala kostnaden för ens bil varierar, bland annat på grund av faktorer som bilmodell, storleken på bilen och bilens ålder. Men årskostnaden kan bli så hög som uppåt 60 000 kronor. 

 

Att ha en ny bil eller en äldre modell har båda sina för och nackdelar. Värdeminskning drabbar alla bilar, men märks dock tydligare på en nyare bilmodell än på en äldre. Samtidigt är kostnader för reparationer och drift högre för de äldre bilmodellerna. Har man kunskap om bilreparationer och service kan man tjäna mycket pengar här med en lite äldre bilmodell. 

 

 

Anonymous's picture
Dubril Loan Firm (ej registrerad)

Vi erbjuder säkrade och osäkra lån till privatpersoner, privat och offentlig verksamhet utan säkerhet.
Vår ränta är till en överkomlig takt på 2% och vår låneprocess / upphandling är det bästa du någonsin kan få.
Vi erbjuder lån av vilket belopp som helst och av någon anledning.
Kontakta oss idag för ditt lån via
E-post: dubrilloanfirm@gmail.com

Ekonomiblogg's picture
389
595
81
0
Ekonomiblogg

Svar till Dubril Loan Firm! 

 

Gillar inte att du skriver om lån till privatpersoner på min ekonomiblogg.

 

Ekonomiblogg är också rätt så negativ till lån. ALLTSÅ inte någon reklam här tack.

 

Vänligen respekttera det.

 

Mvh,

Ekonomiblogg.

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar