Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Min tradingplånbok växer bättre än:

Placeringshorisont.

Börsen kommer fortsätta att vara skakig. 

Vad gäller Investeringar i Aktier tex !

Var långsiktig !!! börserna är högt prissatta i hela världen i princip, så varför vara långsiktig nu?

Alla pratar om långsiktiga det är ett symptom på flockbeteende. Risken med att ha alltför storslagna och långsiktiga mål är att du missar andra gyllene möjligheter.

 

Börsåret har inletts skakigt. Under en kort period har börshandeln i Kina stoppats två gånger på grund av kraftiga kursras. I måndags och torsdags föll kurserna med över sju procent vilket lett till automatstopp i handeln på de kinesiska börserna i Shanghai och Shenzhen. Den kinesiska oron har också smittat av sig på flera av världens börser. Stockholmsbörsen har i skrivande stund bland annat sjunkit med över 6 procent hittills i år.

Tillväxtländerna har en stor påverkar på börsen. Nu känns det som en ny tid för aktiemarknaden.

Det har funnits spekulativa och kortsiktiga inslag i handeln som i kombination med myndigheternas försök att reglera och styra handeln skapat särskilt stor oro. När negativa nyheter presenteras är det många som snabbt vill lämna börsen. Det ger i princip fritt fall och tvingat fram totala handelsstopp.

USA har varit världens största ekonomi sedan 1872, då storleken på de gamla koloniernas BNP passerade Storbritanniens. Sedan dess har USA relativt ohotat hållit förstaplatsen. Men sedan Kina i slutet av 1970-talet började öppna upp sig mot omvärlden, menade många att det bara var en tidsfråga innan kineserna skulle ta över tronen från amerikanerna. De senaste 30 åren har den årliga tillväxten legat kring 10 procent i Kina.

Vi ser ganska god tillväxt i USA och konjunkturen i Europa förbättras gradvis. Samtidigt ligger räntorna både korta och långa kvar på låga nivåer. Lägre energi- och råvarupriser sänker också kostnaderna för många företag och höjer lönsamheten. Det ger börsstöd. Men vi har problem i flera tillväxtländer och världsekonomin har nedsatt immunförsvar på grund av rekordhög skuldsättning och överskott på produktionskapacitet. Till detta kommer växande politiska risker, t ex i Mellanöstern och Asien.

Hela 2015 har varit en stökig period som bekräftar att sparande i aktier är behäftat med större risk och därmed större svängningar i avkastning. Hur enskilda sparare ska agera beror på den egna ekonomiska situationen. Har man små marginaler och upplever ett obehag med det rådande läget så finns skäl att se över sitt totala sparande och fördelningen mellan tillgångsslag. Men vi befinner oss sedan lång tid tillbaka i en mer osäker miljö.

Jag själv har ingen långsiktig portfölj (tillväxt-maskin) längre frigör allt kapital för trading. Ju större tradingplånbok du har desto bättre hävstång, naturligtvis. Jag har tittat på min långsiktig portfölj som var 60% av mitt kapital med inkl utdelning & värdeökning är plus 13% 2015 Börsen plus 4-6 % 2015. Min tradingplånbok var 40% av mitt kapital plus 32% 2015. Eftersom äga köpa & sälja aktier är en möjligt att tjäna pengar så är mitt val rätt enkelt för mig att sälja av den långsiktiga portfölj (tillväxt-maskinen).

Då jag anser att man inte ska äga aktier NU utan man ska trada dem om man har den tid det kräver. Avkastningsmöjligheterna är mycket större generellt sett. Dessutom så ökar risken ju längre tid du äger något eftersom du inte har en möjlighet att se in i framtiden. Givetvis kan man pricka in en raket men raketer som Fermenta, Mycronic, Bolaget Net Insight: de tre som ja själv har tur och varit med på är ytterst ovanliga och det är nästan bara tur om det blir rätt. Lär dig att handla aktivt istället så ökar dina möjligheter avsevärt.

Absoluta tal är det enda som räknas för mig i ett scenarie av börsfall så står vi stilla eller ligger vi på minus en lång tid framöver och kan inte sälja av sitt innehav. Och det finns en stor risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar eller du sitter fast med stort minus.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar