Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Mitt upplägg mot banker:

Lönar det sig att ha flera banker ja mycket lönande det kan jag intyga. En enkel slutsats

 

för mig är att sprida sina banktjänster, mitt upplägg mot banker ger mig ett plus på 8000-10 000 kr:- om år. Mycket av det här 8000-10 000 kr:-är från courtage vinst. Normalt är att en aktieaffär upp till 50 000 kr:- har ett courtage på 60-100 kr:- eller mindre. Vinst per affär 60-100 kr:-som jag tycker är mycket bra. Dessutom bör man sätta tryck på sin ordinarie bank om det här....

 

Banken vill ha dig som kund länge.Banken vill ha dig som helhetskund så glöm inte det.En bank vill förstås tjäna så  mycket pengar som möljigt.Du är på väg att köpa en prudukt "lån"av banken och har du rätt ekonomiska förutsättningar så ska banken vara glad att få dig som en kund.

 

Du är på väg att ge banken över en miljon kronor! Ett bra exempel för att förstå hur värdefull du är för banken är att tänka dig att du tar ett "lån" 1 Mkr till 3% ränta över 40 år. För enkelhetens skull räknar vi inte med amorteringar skatter räntejusteringar etc.Du kommer då att under dessa 40 år att betala 1,2 Mkr i räntor till banken. Man kan säga att du köpt en produkt värd 1,2 Mkr. Hur skulle du agera om du köpte något annat värt 1,2 Mkr?.Nu haltar förstås jämförelsen eftersom banken tar en kreditrisk under dessa 40 år,men det kan vara värt att ha i åtanken.

 

Att ha flera banker tycker jag är en bra idé och upplägg. Olika banker har olika inriktning. Så är du själv aktiv och letar upp var du kan få bäst villkor på just de tjänster du efterfrågar kan du plocka russinen ur kakan. Kort sagt få bättre tjänster till ett bättre pris. Hur många kort och koder man klarar av att hantera kan bara var och en svara på……

 

Tekniska problem är rätt vanligt i banker.

Så därför är det bra att ha många banker i Sverige har jag fyra Nordea, SBAB, Nordnet och Avanza och en Bank i utlandet.Sen är det ett bra sätt att förvissa sig om att man får den lägsta räntan och de bästa tjänster och bästa internet-banken är att kontakta de olika bolagen och jämföra. Och glöm inte att det kan löna sig att spela ut lån-givarna mot varandra.

 

Har också ett Coop MedMera Mer-kort utan valutaväxlingsavgifter Coop-bank är en bank också men vi använder bara kortet. Min filosofi är att; om man ändå konsumerar varför inte ta chansen att få poäng på det?! Det viktiga är att inte konsumera utöver ditt behov.

 

Vissa banker erbjuder rabatter om du blir s.k. helkund (exakt vad det innebär kan variera mellan bankerna). För att kontrollera om det lönar sig så måste du helt enkelt ta fram miniräknaren och räkna efter. Innebär den eventuella rabatten (vanligen på bolånet) att det totalt sett blir billigare än vad det blir att sprida ut tjänsterna så kan det vara en god affär. Men med tanke på Courtage, uttagsavgifter,valutaväxlingsavgifter etc så är det bra med många banker.

 

Men säkerhet kan också vara ett skäl att ha flera banker. Låt säga att du är utomlands och det är tekniska problem med ditt kontokort. Då kan det vara värt att ha ytterligare kontokort tillgängligt och då gärna hos en annan bank som kanske inte har tekniska problem för stunden. Efter som vi inte använder kontanter när vi gör inköp så tycker vi att det är bra med många val av kort.  MedMera Mer-kort är vårt favorit eftersom det inte har någon valutaväxlingsavgifter.

 

Banker i Sverige:

 

Nordea helkund:  Internetbanken   Min långsiktiga privata aktieportfölj ligger här: Courtage är här 0kr:- oavsett hur stor eller liten affär man gör och det är bra. Har också ett litet bo-lån här 3 mån rörligt ränta 1,47%. Det här är bra:Nordeas priskrig mot nätmäklarna med en dramatisk sänkning av courtage. Nu har storbanken lägst pris på courtage.

Nordnet:  Gör bättre investeringar  Har inte något lån här. Här ligger barnbarn-portföljen.Ekonomiblogg - Shareville Courtage 0 kr:- upp till 80 000 kr:- om man gör lite större affärer då är det 99kr:- och uppåt då blir det dyrt.

 

Avanza:   Handla Aktier  Har inte något lån här. Flyttar hit gamal depå vp-konto. Här kör jag små traders affärer.  Courtage 0 kr:- upp till 50 000 kr:- Här är det  olika val man ska göra Start, Mini, Small, Medium, och Fast pris på 99kr:-.Rätt jobbigt och dyrt om man gör lite större affärer.

 

SBAB:   Logga in - SBAB   Har inte något lån här.Här ligger likvida medel om det finns, ränta + 0,55%. SBAB har inte någon internet-banken med Aktiehande  de har bo-lån och vanligt spar-konto.

 

Coop: Coop MedMera Mer - MasterCard    MedMera Mer-kort är vårt favorit-kort eftersom det inte har någon valutaväxlingsavgifter. Använder även kortet i Sverige.

 

Bank i utlandet: Har inte något lån här.Deutsche Bank - Home härifrån drar de olika bolagen, el, bredband vatten osv,  vi våra räkningar från vår bostad i Spanien igen avgift. Mycket bra och smidigt. Deutsche Bank är den bästa banken i cash management i Spanien enligt

Också har vi Banko Sabadell-konto.Personal - BANCO SABADELL

Om du skall handla kostar det courtage både vid köp och sälj här kan de se några olika mäklare och deras priser. http://www.finansportalen.se/natmaklarguiden.htm

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar