Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
608
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Nevs har fått en stororder om 150 000 elbilar

Ska bilmärket Saab återuppstå:

På torsdagen meddelar företaget Nevs i Trollhättan att de fått en stororder om 150 000 elbilar till den kinesiska företaget Panda New Energy. I trollhättan ska karosserna till de nya bilarna byggas och det kan bli aktuellt med nyanställningar, meddelar företaget.

Elbilsföretaget Nevs köpte upp fabriken och företaget Saab Automobile i Trollhättan med målsättningen att tillverka elbilar. På torsdagen meddelar företaget att de fått en stororder om 150 000 elbilar från det kinesiska företaget Panda New Energy. Ytterligare 100 000 bilar är beställt av som är närstående Nevs och ägarna till Nevs.

I Trollhättan ska karosserna bygas och målas för att sedan skickas till Kina där de slutmonteras. Tidigare har Nyheter Idag berättat att Nevs satsar miljardbelopp på att utveckla nya elbilar och det finns även planer på att dessa ska kunna säljas på den svenska marknaden, möjligen under varumärket Saab.

Efter att biltillverkaren Saab gick i konkurs drabbades Trollhättan svårt när fabriksarbetarna blev arbetslösa. Men nu kan trenden vända, enligt Nevs kan det behövas hundratals nya anställda efter att den nya stora ordern kommit till Nevs.

Vi ska leverera målade karosser som sedan slutmonteras i fabriken i Kina, som håller på att byggas nu. Jag vågar inte säga exakt hur många vi behöver anställa, men det handlar om hundratals personer, säger Nevs kommunikationschef Mikael Östlund till TT enligt Dagens Industri.

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

Hur kan man tjäna pengar på det här som småsparare? 

Ekonomiblogg's picture
389
608
81
0
Ekonomiblogg

Inget av bolagen är börsnoterade så det går inte att köpa aktier nu.Men kanske i framtiden vem vet. Jag själv tycker det var en rolig och positiv nyhet för oss Svenskar och med nya arbetstillfällen.

Anonymous's picture
Lollo (ej registrerad)

Slänger in en hälsning och önskar God Jul och Gott Nytt År!

Och så ett tack för dina kommentarer på mina nätplatser ... :D

 

Ekonomiblogg's picture
389
608
81
0
Ekonomiblogg


Tack Lollo!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (29)

Taggar