Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
578
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Nordeas beslut att sänka courtageavgifterna vid aktieaffärer.

Nordeas beslut att sänka courtageavgifterna vid aktieaffärer ökar konkurrensen om spararnas gunst och Avanza har sannolikt inget annat val än att följa efter. Kommande initiativ från Swedbank kan ytterligare skärpa läget.

 

Konkurrensen på sparområdet har varit hård i flera år, i huvudsak driven av nätmäklarna Avanza och Nordnet, man som nu ser ett nytt mönster. Till den hårdnande konkurrensen kommer sannolikt även Swedbank snart efter eller?.

 

Swedbank väntas inleda samarbete med det amerikanska fintech-bolaget Sprinklebit, som tros planera en lansering av ett nytt kunderbjudande i Sverige och de baltiska länderna.Det betyder att Swedbank kommer att förbättra sitt erbjudande inom aktiehandel mot privatpersoner väsentligt.

 

Men den nya prisstrukturen från Nordea innebär att för första gången på många år kommer pristrycket från en av de etablerade bankerna." Nordeas nya priser lyder på ett courtage om 0,06 procent med ett tak på 99 kronor. SEB uppskattar att Avanzas courtagesats i snitt uppgår till 0,10 procent. Blir intressant att följa det här kommer alla storbanker att följa efter?

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar