Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Nordnet aktien rusar.

Bud från Öhmangruppen och Nordic Capital

 

Internetmäklaren Nordnet meddelar att styrelsen nu kommer att utvärdera budet från Öhmangruppen och Nordic Capital som erbjuder 37 kronor per Nordnetaktie. Det framgår av ett pressmeddelande. 

 

Styrelsen ska inhämta ett värderingsutlåtande, så kallat fairness opinion och ska offentliggöra sin uppfattning senast två veckor före acceptfristens utgång samt ange skälen till denna uppfattning. Claes Dinkelspiel, Ulf Dinkelspiel och Tom Dinkelspiel har på grund av sitt deltagande på budgivarsidan inte deltagit och kommer inte att delta i Nordnets styrelses handläggning av eller beslut i frågor som är relaterade till erbjudandet. 

 

Efter skriftlig begäran från Öhmangruppen och Nordic Capital har styrelsen funnit det motiverat att medge Öhmangruppen och Nordic Capital att genomföra en begränsad, bekräftande så kallad due diligence-undersökning inför erbjudandet. Öhmangruppen och Nordic Capital har inom ramen för denna undersökning inte erhållit någon icke offentliggjord information som rimligen kan förväntas påverka priset på Nordnet-aktien. 

 

Styrelsen har utsett Lenner & Partners till finansiell rådgivare och Vinge till legal rådgivare med anledning av erbjudandet. 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Ekonomiblogg's picture
389
575
81
0
Ekonomiblogg

Öhmangruppen och Nordic Capital lade under gårdagen, genom NNB Intressenter, ett bud på Nordnet värt 37 kronor per aktie. I dag meddelar Nordic Capital att man därefter, genom Cidron Danube Limited, har förvärvat ytterligare 8.298.306 aktier, motsvarande cirka 4,7 procent av aktierna i Nordnet, till priset i erbjudandet. 

 

De säljande aktieägarna var svenska och internationella investerare. I och med dettta äger Nordic Capital 16.771.786 aktier i Nordnet motsvarande 9,6 procent av totalt antal aktier och röster. Tillsammans äger och kontrollerar Öhmangruppen och Nordic Capital nu 72,3 procent av samtliga aktier i Nordnet. 

 

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar