Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Nu är spararna inlåsta förlorare.

Pensionsmyndigheten har blivit klart tuffare senaste året. De började med fula massbyten, fusk med bankid och nu tycks även pengar ha försvunnit. Därför har både Falcon Funds och Lundstedts har stoppats. Ännu pågår städjobbet och frågan är vad spararna får tillbaka. Det kan förlora många 100 miljoner. 

 

Hade jag varit en av spararna så hade jag genast sålt Allra-fonderna, för att inte riskera att fastna med Svarte Petter och bli utan PPM-pension. Deras avkastning har varit usel och redan det borde ha varit en allvarlig signal. Att Allra köp-stoppas kan vara slutsignalen.

 

Men tyvärr så är det svårt för myndigheten eller debatten att nå och varna sparare som är fast hos oseriösa och direkt farliga PPM-säljare. Dessa sparare är ju ofta ovetande om att de är kunder hos en PPM-säljare, över huvudtaget. Och då hjälps det inte att varningarna radas upp. De känner ju inte till att de är sparare på exempelvis Allra.

 

Myndigheten måste inför obligatoriska omval, där den som inte bekräftar sina gamla val, säg var tredje år, automatiskt återförs till PPM-soffan. Det kommer att rädda många sparares pengar. De hade räddat sparare i Falcon och i Lundstedt. Spararna i Allra, kan nu bara hålla tummarna.

 

Pensionsmyndigheten skickade brev till drygt 120 000 sparare bedöms dock haft stor påverkan till att Allra nu tappar sparare.

 

Problemet har varit insynen. Myndigheten har märkt bristerna. För de saknar den detaljrika insynen. Här väntar jag mig mycket hårdare regler, som ger myndigheten full insyn. 

 

OBS; Varna gärna dina vänner för PPM-säljare.

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar