Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
607
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Nu fins möjligheten att göra ett bostadsklipp i Spanien:

Att bo i Spanien 

Spanska Torrevieja drömmen har gott i uppfyllelse. Det känns helt fantastiskt och sjukt roligt att vara pensionär ja älskar det.Därför är jag glad över att om mindre än en månad kunna åka ner till vår bostad i Spanien, som vi köpte 2015-07-20.

Vi bor i Spanien av och till. Vi planerar att vi ska åka till Spanien fyra gånger om året,och ska tillbringa ytterligare några vintermånader där. Med flyg från Köpenhamn till Alicante tar 3,15 tim.

Huset som bostadsrätten ligger i är beläget i naturskönt område. Och är en bostadsrättsförening, så det är tryggt och bekvämt boende.Jag och min sambo har inga lån på bostadsrätten i Spanien, utan har en finansiering med aktie vinster.Utifrån detta perspektiv fyller aktier en viktig funktion då de fungerar som finansiering.

Det skulle vara svårare om aktier inte fanns. För småsparare som vi är och placerare utgör aktiemarknaden en möjlighet att uppnå en viss avkastning samt att fördela sparade medel till aktiemarknaden och andra investeringar.

Bostadsrätten är en trappa upp och är ljus fräsch och trivsamma, har bl a luftvärmepump, ac,Svenska tv-kanaler, och trådlöst internet och pool som vi delar med grannarna. Bostaden ligger på bekvämt avstånd från affärer, restauranger, 300 meter till stranden och vandringsleder.

Dessutom tycker vi att Torrevieja är en underbar liten stad med 100,000 inv, med ett vinterklimat som passar oss utmärkt. Den mjuka behagliga värmen är ju så mycket bättre för både kroppen och själen och hälsan.

När hösten sveper in med regn och kyla flyr tanken ibland söderut.Om längtan blir stark och plånboken håller, kan man köpa bostad utomlands.Många lockas av Spanien men tänk efter och besök området och ta hjälp.

Att Svenskar köper hus eller lägenhet utomlands har blivit så vanligt att det arrangeras mässor där spekulanter kan välja och vraka i sinnet bland stämningsfulla bilder från andra länder.De flesta söker i första hand en semesterbostad, även om tanken på att flytta permanent finns i bakhuvudet.

Hur gör jag enklast för att betala de löpande kostnaderna som jag har för bostaden i Spanien.

Jag rekommenderar dig att öppna ett konto i en spansk bank och skaffa autogiro och internetbank. Många spanska banker har personal som talar skandinaviska och i internetbank på engelska.Spanien är hett just nu,prisläget i euro har sjunkit och den Svenska kronan har blivit starkare

Köpa i Spanien.

Spanska fyndfönstret stänger snart för "Priserna" rör sig uppåt på bostadsmarknaden nu. Intresset för den spanska bostadsmarknaden fick explosiv start under det första halvåret 2014. Spanska bostadsmarknaden 2016 – internationella ...

Budgivning är ovanligt när bostäder säljs i Spanien. Principen är att objektet går till den första köpare som är villig att betala det begärda priset.Det händer också att säljaren accepterar lägre anbud.....Vi delar mer än gärna med oss av våra erfarenheter.

Anonymous's picture
Tirre (ej registrerad)

Hejsan! Vi har också köpt lägenhet i Spanien :) Tänkte bara höra om du har några tips när det gäller valutaväxlingen till Euro.

Ekonomiblogg's picture
389
607
81
0
Ekonomiblogg

Hej Tirre!

Vi har det Perfekt kortet

Det här kortet har extra allt. Det ger dubbla poäng hos Coop, en poäng per krona var som helst i världen där MasterCard gäller och två poäng per krona hos Partners. Perfekt för dig som gillar att resa. Vi använder bara det här MasterCard. Vi tycker det är jätte bra efter som det inte är något valutapåslag eller uttagsavgifter i automat. 

Det är bara att ladda på pengar så minskar du din transaktionskostnad. Obs vi  "använder inte kredit möjligheten"   

Så har vi också ett konto i Deutsche Bank i Spanien som vi laddar in pengar när Euro valutan är låg

 1 poäng i hela världen när du betalar med kortet

- Inget valutapåslag eller uttagsavgifter i automat
- Reseförsäkring
- Köp- och prisskydd
- Räntefri kredit i upp till 54 dagar

Anonymous's picture
Tirre (ej registrerad)

Okej så bra, tack så mycket för tipsen! Får kolla in det!
Vet du om det finns något billigare sätt att betala lägenheten i Euro än att använda sin bank? Blir ju en hel del pengar och jag antar att man inte kan betala lägenheten med kort :) Vi har bara lagt handpenning än så länge.
 

Ekonomiblogg's picture
389
607
81
0
Ekonomiblogg

Ja det blir en del pengar med valutapåslag.

Vi laddade vårt MasterCard   MedMera mer och betalade när vi var i Spanien.Så har vi också ett konto i Deutsche Bank som vi använde oss av. Men ska man blanda in Svensk-bank och ha ett lån då är det här nedan som gäller.

Skicka eller ta emot en betalning till eller från utlandet snabbt och säkert. Du kan i många fall skicka din utlandsbetalning själv via Internetbanken. Det finns möjlighet att välja expressbetalning om du har kort om tid.  Här är lite mer ifo länk. Betala till utlandet - konsumenternas.se

Anonymous's picture
Tirre (ej registrerad)

Tack så mycket för all info!!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (28)

Taggar