Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Nu tankar jag aktier igen.

En ny aktie i min långa portfölj.

Bolaget Björn Borg har jag bara kört day trader alltså korta innehav. Men nu ska jag köpa in i min långa aktieportfölj. För bolaget ser mycket intressant ut igen som ett långsiktiga innehav för mig. Redan innevarande år skulle Björn Borg ha kunnat nosa på marginalmålet, givet den slopade varumärkeskostnaden.Den effekten äts dock upp av en tillfällig kostnad relaterad till förvärvet av bolagets distributör i Beneluxländerna,en affär som aviserades i december i fjol.

 

Förvärvet lyfter Björn Borgs omsättning med cirka 100 miljoner,men kommer att späda ut lönsamheten. Målet är att vända den negativa försäljningstrenden i Benelux.Följden blir att 2017, som skulle bli det stora skördeåret, lär bli mer av ett mellanår lönsamhets-mässigt. 

I stället är det nästa år som det stora resultatlyftet lär komma.Då är bolaget tillbaka i tillväxtspåret. Faller bitarna på plats kan aktien uppvärderas ganska rejält, särskilt som bolaget lär fortsätta att bjuda på generösa utdelningar.

 

Tyvärr tror jag att många småsparare kan bli brända av Day trader. De är försiktiga med sina besparingar och köper in sig i kvalitativa bolag för att vara försiktiga. Men de köper in sig på höga värderingar, tyvärr går kurser ner även i bra bolag när börsen går ner. Och de kanske då kommer att tappa tron på aktieinvesteringar och t om sälja med 15 till 25% förlust p g a oro.

 

Glöm alla illusioner. Många tänker sig Day traders som folk som sitter på tropiska stränder och tjänar massor med pengar medan de köper och säljer aktier mellan drinkarna. Detta är mycket långt ifrån verkligheten. Att bli en framgångsrik day trader kräver mycket arbete och dedikation. Om du vill bli rik snabbt utan att arbeta är detta inte rätt alternativ för dig.

 

Spekulera inte i hur företags rapporter kommer se ut. Risken är alltid alltför stor. ((Så här gör jag)). Det är bättre att vänta till rapporten har kommit och handla på trenden som uppstår. Din vinst blir kanske mindre men du slipper obehagliga överraskningar. Som Day Trader letar du efter små kursrörelser inte kursdubblare. Hur en aktie kommer att agera under dagen är det viktiga inte hur en aktie kommer gå långsiktigt.

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar