Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Olika strategier du kan använda när det är oro på börsen.

Skydda sina tillgångar.

Den senaste tidens oro på börsen väcker frågan hos många sparare om hur man kan tjäna pengar även när börsen backar.

För dig som är långsiktig på börsen spelar kortsiktiga tapp kanske ingen större roll men för dig som är aktiv och försöker tjäna pengar även när börsen går ned kommer här lite tips på olika strategier du kan använda.

Sälj hela eller delar av ditt innehav och placera pengarna i ett räntesparande. Välj ett sparkonto med bra ränta eller en kort räntefond med låg avgift. Avkastningen kommer inte bli något att hurra över men du undviker de värsta tappen och bevarar ditt kapital.

Att blanka aktier innebär att du lånar aktier av någon, säljer dessa på börsen, väntar på att kursen går ned och sedan köper du tillbaka aktierna till en förhoppningsvis lägre kurs. Du lämnar tillbaka aktierna och behåller mellanskillnaden. De flesta banker och nätmäklare har system och rutiner för att smidigt och enkelt hantera en blankning åt dig.

Köp ETF´en XACT Bear 2. En ETF är en fond som handlas på en vanlig börs. Handelsbankens XACT Bear 2 har som mål att nå en positiv avkastning med hävstång när börsen backar. Om indexet OMXS30 faller med 1 % under en dag ökar XACT Bear med cirka 2 %.

Avgiften och den dagliga så kallade ombalanseringen av fonden gör att detta inte är en produkt att köpa och sitta still med under en längre period. Den lämpar sig bäst för dig som vill göra dagliga spekulationer eller om du tror på ett snabbt ras på börsen under ett par dagar utan plusdagar däremellan.

Hög risk med day trading.

Det bästa är att köpa i många olika aktier för att sprida riskspridningen.  Man måste förstå att risken är hög i detta pga plötsligt kan du gå minus med alla pengar du gått in med. Jag själv delar upp pengarna jag kan hålla på med aktier och det jag behöver för att leva tryggt. Därmed kommer jag aldrig kunna gå i personlig konkurs (så länge jag är strikt med mig själv) Tips att läsa ut tradingguiden innan är inte fel

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar