Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Om Greklands ekonomi hamnar i fritt fall.

Söndagens folkomröstning är den första som utlysts av en vänsterregering i Grekland. Den handlar om ett ja eller nej till det redan avfärdade förhandlingsförslaget från långivarna EU, ECB och IMF kommit med.

Men vad händer på måndag när börserna öppnar igen efter helgen? 

Det är det förstås ingen som vet i dagsläget. Om Grekerna röstar ja och ett tredje stödpaket kan betalas ut inom några veckor. Ja då kan landet tvingas att forma en ny regering. Alternativt kan ett nyval stunda. Eftersom både den grekiske premiärministern Alexis Tsipras och finansministern Yanis Varoufakis lovat att avgå om det blir ja.

Om Grekerna röstar nej i linje med Alexis Tsipras vilja. Även om så sker lär inte Grekland lämna eurosamarbetet över en natt. I stället väntar tre till fyra veckor med ökande press på Grekland att börja trycka pengar i den gamla valutan drachme som landet hade fram till införandet av euron 2002.

Det är också möjligt att Greklands ekonomi hamnar i fritt fall.  Hur ska man som investerare agera då? I det här läget ska man nog hålla sig till så kallade säkra hamnar. I säkra länder som Sverige, Norge och USA.

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Grekland har inga sedelpressar, de förstörs när man går med i valutaunionen, som ett statement till ens commitment. Så kommer nog ta ett tag innan vi ser drachmer. :)

Investeringstankar's picture
58
49
14
0
Investeringstankar

Som investerare tycker jag man bör fundera krings de innehav man har och hur de drabbas på bolagsnivå av det som händer i Grekland. Förmodligen så förändras prissättningen av innehaven mer än innehaven i sig. 

 

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Makro vs mikro. Warren skrev att man kunde som privstsparare mer elle jag mindre ignorera Makro om man investerat i kvalitetsföretag. Sen är menar ju han att man ska hålla aktien in i oändligheten om det går, och då är ju Grekland garanterat en litet gupp i vägen.

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

(skriver från mobilen, där av de otydliga meningarna. Ser inte hålla kommentarsfältet.)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar