Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
596
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Pengar att tjäna på sin bil.

Vintern kan bli kostsam för bilägaren.

 

 

klarar din bil vinterkylan.

Det lönar sig att vårda bilen lite extra under vintern. Det här är saker som man kan göra själv och tjäna extra pengar. Många tycker det är enklare att lämna in bilen, men här går det att tjäna mycket pengar.

 

Se till att däcken är i bra skick för optimalt väggrepp. Kontrollera status och slitage på vinterdäcken innan du byter. Finns ofta bra erbjudanden på vinterdäck. Snåla inte med säkerheten.

 

Utan rätt mängd glykol i kylarvätskan kan kylsystemet både frysa och rosta. Vilket kan bli mycket kostsamt. I bilens instruktionsbok finns uppgift om nivån på din modell. Låna en glykoltestare på macken eller be en verkstad titta. Tar några få minuter.

 

Viktigt att spolarvätskan fungerar. Olika sorter tål olika mycket kyla. Använd rätt sort. Färdigblandad spolvätska klarar ofta temperatur ner till -18 grader. Spola länge när du fyller på ny vätska så inte den gamla och eventuellt svagare finns kvar. För om den fortfarande finns kvar kan det ändå frysa i slangar och rör.

 

Kolla lamporna. Byt glödlampor och polera plasthöljet på strålkastarna om det är repig eller matt. Applicera silikonspray på tätningslister runt dörrarna så de inte fryser fast. Glöm inte bakluckan. Listerna blir mjukare och dörrarna fryser inte igen.

 

Smörj låsen. Även om du använder fjärrkontroll är det bra att smörja låsen. Inte minst om fjärrkontrollen fallerar och du måste använda nyckelhålett. Läs i bilens manual hur du låser upp bilen om batteriet har laddats ur.

 

Ju lägre temperatur desto mindre orkar bilbatteri. Åker du mycket korta sträckor och brassar på med värme och fläktar ökar risken för att batteriet inte hinner ladda upp. Är batteriet gammalt kan det vara läge att byta till ett nytt.

 

Vindrutetorkarna slits fortare när det är kallt. Så byt dem i tid för när de blir slitna lämnar de också ränder på rutan. Smuts i gamla torkarblad kan också innebära repor i vindrutan.

 

Att skrapa bort snö och is på rutornas utsida är självklart. Här men kom ihåg att putsa rutorna även invändigt viktigt inte minst vintertid då vi kör mycket i mörker och sikten är extra viktig. Rena glas minskar också problemen med imma invändigt.

 

Självklara detaljer. Och inför vinterresan kan en pet-flaska med sand, startkablar, ficklampa, varma filtar och en mindre skyffel vara bra att ha. Vinterväderleken, med vägsalt och smuts, sliter extra hårt på lacken. En rengjord och gärna vaxad bil mår bättre och rostar mindre.

Reflexväst, varningstriangel och första-hjälpen-låda bör förstås alltid finnas med i bilen.

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar