Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Positionera mig för mer börsfall:

Avkastning på investering:

Jag själv håller på att positionera mig för mer börsfall. Säljer av aktier nu för att ta hem vinster. Idag står börsen väldigt högt och det väntar med all sannolikhet på en korrigering. Börsfallet är nu i år 15%  från Mars kan bli mer om inte något ännu värre. Sitter med 80% kontanter resten av året, och hoppas att marknaden kommer ned lägre för att jag ska kunna köpa tillbaka vad jag sålde. 20% av Kapitalet kör jag trading med.

Därför är det viktigt att man har en så pass stark privatekonomi att man klarar av att göra köp av aktier igen och göra nya investeringar och det gäller också vinsten. 

Det finns inget givet svar på detta. Ingen kan förutse hur börsen kommer att gå framöver även om det finns gott om experter som gärna uttalar sig. Mycket pekar på att börsen kan fortsätta ner ett par veckor till,då sitter man där med minus på ISK.

ISK riktigt bra konto.Investeringssparkonto – Wikipedia

Eftersom jag räknar med att göra fina vinster på sikt är det också självklart att ja har ett ISK, och inte en traditionell aktiedepå. Naturligtvis kan det komma en och annan räntechock framöver som i sin tur straffar dem som äger ett ISK väldigt hårt. 

Sedan 30 år har vi sparat med skatteavdrag. Sedan 20 år bara på pensionssparande. Ny naggas det delvis i kanten till årsskiftet 2016 är avdraget helt borta. Hur gör vi då. Redan idag gör vi därför bäst i att spara på ISK-kontot istället. Det ger lägre skatt och dessutom slipper du inlåsning och extra kontoavgifter. Du är vinnaren och Banksverige är de som tappar, när de inte längre kan låsa in dina pengar till din 55-årsdag.

Många ser över sin ekonomi vid årsskiftet. Rekordmånga nya skattesmarta ISK-konton väntas  Redan har över 800 000 svenskar öppnat kontot. Men nu säger några sparare att de hindras att öppna ISK-kontot av bankanställda. Till och med högt uppsatta bankchefer är uppenbarligen direkt dåligt pålästa. Det är mycket allvarligt om det är utbrett. Eftersom ISK-kontot är tänkt som ett viktigt konto för många små sparare, många år framöver. 

Investman's picture
65
89
17
0
Investman

Jag har också börjat positionera mig för en framtida nedgång och i likhet med dig, hoppas jag att vi får en större sättning som gör att man kan öka aktieinnehavet på lägre nivåer :) 

Ekonomiblogg's picture
389
575
81
0
Ekonomiblogg

Precis så tänker ja.

Då ska jag öka tungt i mitt aktieinnehavet på en lägre nivåer.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar