Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Positiv stress och negativ stress för bättre investeringar.

En kris-kassa:   

Brukar hålla i likvider och ha en 15-20% kris-kassa, och nu vill jag se hur 2017 utvecklar sig med en viss Mr. Trump i spetsen. Däremot kommer jag fortsätta att investera mitt månads-sparande i olika aktier. Målet är främst att balansera upp innehavens storlekar i portföljen. Jag väljer alltså att ta en lite defensiv position till att börja med under 2017. Så här långt i år har det ju gott över förväntan på Stockholmsbörsen.

 

Ett av mina favoritknep för att kunna slippa den där stressen i magen. Är att alltid ha likvider i en sorts ”kris-kassa”. Skulle det ske en sättning på börsen så vet man att det finns kapital att köpa billigare aktier för. Ja, du kan missa att få avkastning på en liten del av kapitalet, men det är enligt mig värt det alla dagar i veckan. Kris-kassan behöver inte vara så stor,min är15-20% av portföljen, så länge det finns ett litet kapital att köpa för så brukar det räcka för att psyket ska hållas stadigt. 

 

Stress har alltid varit en del människans vardag och levnads villkor. 

Även om du inte kan förändra stressen omkring dig så kan du förändra hur man bemöta stress. Först och främst är det viktigt att du skiljer på positiv och negativ stress så att du inte ser all stress som jobbig. Positiv stress gör nämligen så att vi blir produktiva och mår bra. Får du dock stressymptom så som huvudvärk, sömnproblem, eller aptitlöshet kan det vara negativ stress som du bör göra något åt. Hälsoinsatser är en investering inte en kostnad.

 

De här två bolagen: Är innehavens storlekar i portföljen cirka 20%.För några dagar sedan kom Acandos rapport 2016. Och bolaget fortsätter att leverera stabilt Acando ökade vinsten. Fjärde kvartalets omsättning om 633 miljoner kronor visar en tillväxt för kvartalet på 12 procent och rörelsemarginalen på 12,9 procent gör kvartalet till ett av de starkaste ”någonsin”. En utdelning om 1:30 kronor per aktie föreslås för helåret 2016 (1:20.)På lång sikt tror jag att Acando är ett fint, stabilt innehav.

 

Tobii: Bokslutskommunikén för perioden januari-december 2016 har publiceras idag 15 februari 2017.kvartalsrapport upprepar Swedbank rekommendationen köp och riktkursen 92 kronor.

 

Omsättningen Q4 2017 för Tobii Tech blev goda 40.9 Mkr jämfört med 15.3 Mkr motsvarande kvartal 2015, dvs tillväxt 167 %Detta indikerar att tillväxten och omsättningen för Tobii Tech bör bli minst så bra 2017 som jag har hoppats tidigare.Långsiktigt kan man sitta lugn med ett stort innehav tror jag fortfarande...http://mb.cision.com/Main/2874/2189048/629287.pdf

 

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar