Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Positiva ögon av Telia Sonera riktkursen 59 kronor.

Telia Soneras utträde ur Eurasien:

Positiva ögon  av Swedbank som tror att det kommer göra gott för värderingen av aktien. Rekommendationen höjs således till starkt köp från köp med riktkursen 59 kronor.

Transaktionen öppnar upp för mer aktieägarvänliga strategier. Utträdet kommer att bli en svår process då flera av tillgångarna är minoritetsposter. Men ser dock det strategiska skiftet som positivt och tror att det kommer vara bra för värderingen av bolaget.Skriver banken i ett marknadsbrev.

Banken värderar tillgångarna som ska säljas till 67 miljarder, vilket motsvarar 15 kronor per aktie. Givet de låga värderingarna av noterade tillgångar i regionen finns det dock frågetecken ifall de värdena kan realiseras vid en framtvingad försäljning, även om värderingen ur ett multipelperspektiv är konservativ enligt banken.

Men då processen inte är framtvingad tror Banken att det finns en möjlighet att göra sig av tillgångarna på det sätt som är mest gynnsamt för aktieägarna. Med bankens värdering av tillgångarna skulle Telia Sonera i princip bli skuldfritt efter utträdet ur regionen. Tillsammans med en låg värdering föranleder det banken att höja rekommendationen till starkt köp från köp.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar