Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Prylar ger inte lycka!

Ekonomisk stress och oro över pengar och skulder

Med få undantag känner alla en viss latent oro för att pengarna inte ska räcka. De flesta klarar att hantera den oron. De har skaffat sig en fast anställning, försäkringar och har kanske lite pengar undanlagda.

 

Hamnar du i en ekonomisk kris, eller inte kan försörja dig av någon anledning, kan din latenta oro för pengar aktiveras och bli väldigt stark. Känslor av skam och utanförskap är vanliga liksom nedstämdhet och depression. Därför är det särskilt viktigt att du tar hand som din mentala stabilitet under en ekonomisk svacka och aktivt anpassar din livsstil så att du inte tappar kraft. Det kommer hjälpa dig att snabbare komma ur din svacka.

 

Att förlora jobbet påverkar, förutom ekonomin, helt naturligt även din självkänsla. Även hot om uppsägning, omplacering, varsel eller en upphandling som kan leda till övertalighet, kan leda till oro eller ångest. Oavsett hur du hamnat i din situation, om du blivit uppsagd, eller om kämpar mot ett växande skuldberg så är det helt normalt om du känner dig nedstämd eller har ångest.

 

Det är viktigt att vara medveten om att det är normalt att känna oro eller ångest i en situation som påverkar tryggheten i vardagen.Även om du känner dig kraftlös med negativa hopplösa tankar om din framtid, betyder det alltså inte att det är något fel på dig. Tvärtom fungerar du helt normalt. Det betyder dock inte att du bör låta de känslorna ta över.

 

Ett bra sett att minska ekonomisk stress är att börja med att köpa billiga och mindre julklappar.Och glöm inte att det är samvaron som är viktigast i Julfirandet. Jag vet också att det är svårt att stå emot all hysterin vid jul. Många är kanske också så smarta att de dröjer med inköpen till efter jul för att få ett bättre pris än vad som var möjligt innan jul, svenskar handlar oxå mycket på melan-dagsrean.

 

Överallt påminns vi om att det är jul, i vartenda skyltfönster finns det något som säger oss att det snart är dags att fira Jesu födelse, främst märks det på människorna runt omkring oss. Den här tiden på året är alla köpcentrum ständigt fulla, gatorna är proppade med stressade människor som gör allt för att hinna köpa så bra och så många julklappar som möjligt. I varje hushållsfönster hänger en julstjärna som lyser upp tillvaron lite extra.

 

Det är inte bara julklappar hysterin handlar om, granen ska inhandlas, den rätta julmusiken ska spelas, lussebak och pyssel står tydligt i kalendern, samt den kalla och upphetsade diskussionen om den dyra kryddan saffran. Det är julmustens högtid och människornas stressigaste årstid.

 

Vid den här tiden förra året lanserades julklappsundersökning. Den visade, något överraskande, att vi önskade oss ingenting i julklapp. Undersökningen blev uppmärksammad i flera kanaler. Vi har allt vi vill ha, och om vi önskar något så vill vi bestämma vår julklapp själva.

Det är ännu fler i årets undersökning som inte önskar sig något. Vi syns vara nöjda med det vi har, och anser inte att vi behöver något speciellt.

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar