Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Ser illa ut för Ericssons aktieägare.

Jag har alltid tyckt att telekomföretagen är en otryggt bransch.De innehav jag brukar ha i bolag som  Doro, Ericsson, Telia Company AB, och Nokia, är korta innehav. Nu ser man att den analysen har varit rätt. Ericssons kurs kan gå ner till 35-40 kr:- kanske mer? I skrivande stund är en kurs på 47,45 kr:-.

 

Källor inom Ericsson varnar för att bolagets bokföring kan vara uppblåst, Förväntade intäkter uppges ha redovisats som ren försäljning, trots att kunderna ännu inte fått fakturan. Det kan handla om så mycket som 100-150 miljarder kronor som har redovisats som intäkter för tidigt.

 

På tisdag släpper Ericsson sin delårsrapport, och analytikerna spår en minskad omsättning. Ericssons försäljning ökade förra året, men det ska främst ha berott på att dollarn stärktes kraftigt mot kronan under 2015. Den svaga försäljningen uppges ligga bakom den uppblåsta bokföringen.

 

När vi grävt så extremt mycket in i framtiden för att kunna upprätthålla den ”redovisade” försäljningen i dag finns det stor risk för att det kommer några helt "tomma" kvartal framöver, säger en källa inom Ericsson till SvD.

 

LÄS MER: Amerikanska myndigheter granskar Ericsson för korruption

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar