Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Shoppa smart spar pengar.

Mat är en av familjers största utgifter. Men det finns massor av sätt att shoppa smart och spara pengar på mat och ändå äta bra mat.

 

Planera inköpen
Genom att göra en veckomatsedel med inköpslista kan du planera dina inköp och slipper små-handla hela tiden. Små-handlandet och spontan handlandet är den största boven till galopperande hushållskassa. Och släng aldrig rester, använd dem dagen efter. Räkna ut vad dina måltider kostar och få koll. 

 

Handla en gång i veckan.

Många experter förordar matinköp en gång i veckan, perfekt om du har planerat inköpen. Att storhandla alltför sällan, typ en gång i månaden, är inte bra, eftersom du då förmodligen lägger shoppingen direkt efter löning när du känner du dig extra rik. Detta resulterar bara i att du kommer att köpa på dig en massa mat i onödan som glöms bort och blir gammal.

 

Använda smarta trick.

Börja alltid med att fylla din korg med grönsaker, frukt och annat nyttigt, det gör det lättare att motstå onyttiga köp. Och handla aldrig när du är hungrig! Då kommer du då att handla mer onyttigt och även snabbmat, upp till 70% av sånt du inte hade tänkt köpa från början. 

 

Handla efter jobbet.

Bra att handla efter jobbet eftersom du då har huvudet fullt med annat och därmed gör av med 15 procent mindre pengar. Är du avslappnad och har gott om tid konsumerar du mer.Undersökningar bekräftar detta genom att ju kortare tid du spenderar i affären desto mindre handlar du.

 

Bli medlem.

Nästan alla matbutiker har numera gratis medlemskap för sina kunder. Där samlar du bonus när du handlar, får pengar tillbaka och extraerbjudanden som bara riktar sig till dig.

 

Låt extrapriserna styra dina köp.

Titta i reklambladen efter både extrapriser och kuponger. Titta även på butikernas webbplatser, produkt-hemsidor och speciella kupongsidor på nätet. Låt extrapriserna styra dina inköp och gör menyn därefter. Att handla mat på två till tre olika ställen kan spara 1000 kronor per månad.

 

Titta högt och lågt.

Studier visar att människor föredrar objekt som ligger i mitten av en rad, i ögonhöjd. Det vet handlarna så klart vilket betyder att de inte lägger de biligaste produkterna där, snarare tvärtom. Spara pengar genom att höja och sänka blicken.

 

Ta med egna kassar.

Matkassar i dag kostar mellan 2,50 och 5 kronor. Du kanske inte vet det, men det är en av livsmedelsaffärernas produkter som har högst vinstmarginal. En vanlig familj kan lätt handla kassar för 1000 kronor eller mer per år. Genom att använda tygkassar sparar du även på miljön.Tygkassar rymmer mycket och kan hängas på axeln.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1339
65
0
Fantastiska Far...

Jättebra tips! Jag har också sammanfattat några tips på hur man handlar billigt på mataffären i detta gamla inlägg. http://www.tradevenue.se/fantastiskafarbrorfri/mat-hur-vi-äter-billigt-och-bra

Ekonomiblogg's picture
389
576
81
0
Ekonomiblogg

Hej Fantastiska Farbror Fri!

Sidan kunde inte hittas något fel på länken.

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1339
65
0
Fantastiska Far...

Kolla om den här länken funkar! ...jag testar lite nu:-) 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar