Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Skönt att vara 75% likvid nu i väntan på.

I väntan på bättre köplägen på Stockholmsbörsen har jag placeras kapitalet i trading-kassan. 

Det blir en spännande öppning på måndag.

Tanken är att den nya portföljen ska vara i Bolag som jag verkligen gillar. Bolag som jag ska ha att ligga i portföljen under flera månader eller rent av hela året. Samtidigt lämnar jag dörren öppen för att vara mer kortsiktig. Det kan exempelvis bli fallet om börsen fortsätter med tvära kast. Som jag skrev i ett inlägg Min tradingplånbok växer bättre än: så har jag sålt av min långsiktig portfölj.

Utdelningsaktier:

Företag som betalar aktieutdelning är mer intressanta. Aktieutdelning är en viktig form av återbetalning till ett företags investerare. Är det en bransch man inte har koll på är det svårt att bedöma bolagets konkurrenssituation även om de bolaget har en utdelning läsa på här.

Ofta får man ju väldigt bra kommentarer och en intressant diskussion i kommentarsfältet. Vem vet, någon som läser kanske t.ex. jobbar hos en konkurrent till bolaget i fråga, och då sitter man inne med massor av värdefull kunskap.( Huvudkriterier är ) Hög eller växande utdelning, starka konkurrensfördelar, och goda finanser.

Skånska Energi tar ytterligare ett steg för att leverera klimateffektiva energilösningar till sina kunder. I samarbete med Solect Power erbjuder Skånska Energi solcellsinstallationer av absolut högsta kvalitet. Solceller omvandlar solljus till el. Det sker helt ljudlöst, utan rörliga delar och utan något annat bränsle än solljuset.

Solenergi är helt förnybar och orsakar inga utsläpp vid drift och vid produktionen av solceller är energiåtgången liten i jämförelse med den mängd energi som kan framställas under dess livstid.

Sju bolag som jag gillar men avvaktar ett par veckor till får se vad som händer, kan bli aktie-rea då.

Skånska Energi, Net Insight, ÅF, Nordea, Clas Ohlson,Teliasonera eller Tele2, det får bli en av de sist nämnda. Skånska Energi och ÅF,som jag tycker ser mycket intressant ut i framtiden.

Jag får läsa på här och få värdefull kunskap, lära sig allt om företagen. El det är en bransch jag inte har så bra koll på. Har också tittat på ÅF, Som omsätter en miljard euro under 2015. Så har bolaget  också gjort ett tiotal förvärv i verksamheter som kommer att ge framgång i framtiden. 

Net Insight,  Som blir min krydda i en långsiktig portfölj för 2016.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar