Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Ska man investera från Spanien:

En aktiv småsparare.

Bilden av en småsparare kan lätt associeras till en person som med mössan i hand kommer till herr Bankdirektören och ber allra nådigast om att få spara sin slant på ett konto i banken. Där ska slanten sedan stå för att växa till sig och när det är dags att plocka ut slanten igen vet man inte för man ska inte slösa med sina pengar har man fått lära sig.

Smaka på ordet Investerare istället. För under ordet framträder en bild av en person som är medveten om att det går att påverka sin privatekonomi genom att engagera sig i hur det går till att investera i aktier till exempel för att på så vis ta ansvar för att i alla fall ha gjort ett försök till förbättra sin ekonomiska situation.

Skillnaden mellan dessa två ord är hur vi uppfattar innebörden i ordet. I dagens samhälle låter ordet investerare mer modernt än småsparare tycker jag.Om man tittar på utdelningsbolagen som jag är intresserad av. Så är mest köpte de, i storleksordning; Atlas Copco, Telia, Tele2, Nordea och Handelsbanken. Och det kan vara en riktigt bra plan.

När räntan är rekordlåg så letar allt fler aktieköpare efter bolag med goda utdelningar. Bolagen kan ju fungera som riktigt bra bankkonton och ge både 4,5 och 6 procent i utdelning varje år. Detta är ofta halva årets avkastning, som du redan i förväg kan räkna hem.

Något vanliga sparare ofta missar. Lägg till lite börsoro och vi vet att bolag med höga utdelningar brukar vara mer stabila. Och dessa aktier borde vara ännu mer attraktiva, nu om konjunkturen tvekar. Det finns med andra ord starka skäl att just nu titta på utdelningsbolagen.

Det är inte Riksbankens räntesänkningar som förser oss med den mat och potatis som ytterst skall till för att hålla oss alla vid liv och det som driver börskurserna mot himlen är en förhoppning om att de skall leda till att det går bättre för våra svenska företag.

Inte att det senare redan är ett faktum eller att det ens finns tydliga tecken på att ekonomin håller på att vända och gå mot rätt håll. I sammanhang som detta skall man vara försiktig med orden.

Visst är det fantastiskt att ”molnet” kan synka alla mina smarta apparater som jag knappt förstår mig på.Visst är det bra att kunna skypa, swisha pengar, hitta gamla vänner via Facebook och få reda på vad politikerna egentligen tycker på Twitter.

Jag vet ju om att tekniken är fantastisk.

Så vill man ju få ett ständigt flöde av färsk information. Och visst är det roligt för det mesta, så även när man ska handla med aktier. "Nu är det bekräftat" ja det går bra med direkt uppkoppling mot Sverige bank. För man vill ju få det att fungera även när man inte är i Sverige. Så nu vet jag att det går att köpa aktier från Spanien.Så mitt första aktie-affär här i Spanien är nu klart.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar