Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Sparande och placeringar:

Hittills har männen alltid legat i topp när det gäller regelbundet sparande. Men trenden är bruten.

Skillnaden är inte stor men symbolisk. Konjunkturinstitutet undersöker varje månad svenskarnas syn på privatekonomi och på den svenska ekonomin i stort.

Och i dag uppger 76,9 procent av kvinnorna respektive 76,8 procent av männen att de har ett regelbundet sparande.

Men trots trendbrottet sparar män betydligt större summor än kvinnor och får mer avkastning. Män tar större risk med en större del av sparandet i aktier och fonder, vilka historiskt varit bättre placeringar än de tryggare konton som kvinnorna oftare föredragit.

Sparandet generellt har ökat kraftigt de senaste decennierna. För 20 år sedan hade omkring hälften av svenskarna ett sparande, för tio år sedan hade siffran stigit till omkring 60 procent, för att i dag alltså ligga kring drygt 75 procent.

Var tionde svensk tillhör gruppen "trygga sparare" som sparar mer, är mer långsiktiga och sprider riskerna bättre än genomsnittet. De trygga spararna lägger undan och investerar över hälften av sin månadsinkomst, att jämföra med det svenska genomsnittet vilket är en knapp fjärdedel.

Nästan åtta av tio har börjat pensionsspara, vilket 65 procent av svenska folket har gjort. Nästan åtta av tio. Och de trygga spararna har oftare än genomsnittet placeringar i andra tillgångar än kontanter, exempelvis i aktier och fonder, obligationer och fastigheter.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar