Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
577
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Storpolitiken en allt större riskfaktor på börsen.

Det första kvartalet rapportperiod är vinstmarginal grymt bra i de flesta svenska storbolag,men kan det här fortsätta?. Jag är mer bekymrad över politiska riskfaktorer än någonsin blir 2017 ett ödesår för Börsen?.

 

Storpolitiken en allt större riskfaktor på börsen. Politiska riskfaktorer påverkar börserna i allt snabbare takt och antalet investerare som tecknar försäkringar mot förluster skjuter i höjden, skriver Bloomberg. Nästa år väntas det globala värdet av dessa försäkringar nå ett värde av motsvarande 90 miljarder kronor. 

 

Oavsett hur det går i det franska presidentvalet är trenden här för att stanna. I en enkät med 1 500 ekonomer nyligen pekade en majoritet ut Trumps valseger, brexit och splittring i EU som politiska riskfaktorer för marknaderna.

 

Här i Sverige diskuteras det flitigt hur valen i Europa kommer att påverka börsen. En intressantare fråga är hur marknaden påverkar av de högerpopulistiska stämningar som nu råder i Europa. Första valomgången i det franska presidentvalet som tog högerextrema Marine Le Pen till sista omgången.Presidentvalets första omgång var den 23 april, andra avgörande omgång den 7 maj. 

 

Därefter val till parlamentet den 11 och 18 juni. Frankrike är eurozonens näst största ekonomi och både finansiellt och politiskt. 48 procent av fransmännen är kritiska till euron som valuta, signifikant högre än i både Nederländerna och Tyskland. 

 

Le Pen vill utlysa en folkomröstning om EU-medlemskapet för en snabb ”frexit”. Samtidigt är det väsentligt svårare att legalt lämna euro-samarbete än vad det framställs som i den franska valrörelsen. Motkandidaten som ställs mot Le Pen i andra presidentvalsomgången Emanuelle Macron. Har denna person förmåga att mobilisera väljare det kommer att avgöra presidentvalet.

 

Marknaden räknar med Macron som ny fransk president. Om Macron vinner valet blir det då rally i euron och europeiska aktier. Vad skulle hända om Le Pen vinner presidentvalet i Frankrike?. 

 

Och den svenska regeringen har tillsatt en särskild arbetsgrupp med ledande politiska tjänstemän inom regeringskansliet för att utreda och förbereda inför valutgången av presidentvalet i Frankrike på söndag. Orsaken är helt enkelt att förberedelserna och planeringen var för dålig när det gällde resultatet från den brittiska folkomröstningen i somras om ett framtida brittiskt EU-medlemskap.

 

Men klarar EU-samarbetet ytterligare en exit? Frågan oroar de finansiella marknaderna inför årets val i de system viktiga ekonomierna Frankrike och Tyskland. Merkel leder i år G20-gruppen, ska hantera brexit och Trump och samtidigt ska Merkel vinna ett inrikesval många bollar i luften alltså.

 

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar