Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
608
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Tänk själv men lyssna på andra och bestäm själv.

Men att välja sparande är en stor fråga som kräver en del tankearbete, inte minst när det gäller just pensionen. Mitt första råd är därför helt enkelt att du ska fatta dina egna beslut. Lyssna på expertis och ta gärna del av tips från sådana. Men låt i slutändan ditt eget sunda förnuft fälla avgörande. Hitta den investeringsfilosofi som passar dig.

 

Så arbetar i alla fall jag när ja förvaltar mitt eget kapital. Man studerar allt man kan komma över om marknader och bolag, Och gör vad jag kan för att undvika marknadens alltför vanliga flockbeteende. Men som eget tankearbete har man nämligen stort ansvar och då kan man inte skylla på andra.

 

Det finns många nystartade företag som målar upp kittlande prognoser om framtida intäkter. Men är det verkligen där du vill lägga dina pensionspengar? Ett alternativ till att leta möjliga framgångssagor är att investera i befintliga framgångssagor, välskötta bolag som redan har visat att de kan överleva dåliga tider, som har starka finanser, en bra ledning och styrelse som tar socialt ansvar och har en ambitiös inställning till hållbarhets frågor.

 

Lägger också extra fokus på affärsmodellen hur länge har den fungerat och hur ser det ut framåt, marknadsposition balansräkningen och kassaflödet blir det pengar över till aktieägarna. Bra bolag tenderar att fortsätta vara bra bolag.Det finns de som investerar i bolag bara för att de ingår i ett visst börsindex. ”Bara det är ju lite märkligt”. Ännu konstigare blir det om man betänker att de flesta index gynnar de företag som redan har stigit i värde. Det kan vara klokt att i stället, som sagt, tänka själv och göra sin egen analys.

 

Ska man våga behålla? Det finns alltid något att oroa sig för. Krig och oroligheter tokiga politiker, lågkonjunktur klimatförändring och terrorattentat. Det vore förstås önskvärt att kunna förutse börsnedgångar men det är oftast hopplöst.Och om du ändå chansar och säljer, när ska du investera igen? I stället för att tajma marknaden perfekt är det stor risk att du missar en fortsatt uppgång. Så det är mycket därför jag kör 60% i långportfölj och 40% trading. 

 

En liten varning här. Om du funderar på att ta steget att bli day trader bör du komma ihåg att det är ett heltidsjobb att vara day trader. Du må kunna jobba hemma men du kan inte förvänta dig att tjäna stora pengar med minimal insats. Framgångsrika day traders är mycket dedikerade. Med detta i åtanke bör du också beakta alternativet att istället investera dina pengar långsiktigt.

 

Utdelning kan man se som ett trettonde månads sparande plus ditt automatiska månads sparande. Också återinvestera utdelning i nya aktier. Investera i bra bolag och låt dem göra jobbet. Bra bolag är experter på att tjäna pengar och som aktieägare har du rätt till din del av vinsten.

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (29)

Taggar