Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Tankade mer aktier i

SolTech Energy Sweden AB  Ny order igen för några vekor sen. Soltechs dotterbolag Asre i Kina har tecknat en order med Zhejiang Wuhuan Titanium Holding om installationen av en solenergianläggning på 1,3 megawatt (MW). Denna order beräknas ge årliga intäkter på cirka 1,98 miljoner kronor. 

 

Under avtalets 20-åriga löptid beräknas de ackumulerade intäkterna uppgå till cirka 39,6 miljoner kronor. I och med denna order har Asre uppnått 18,7 MW av 2017 års mål om 50 MW, vilket innebär att drygt 37 procent av årsmålet är uppnått.

 

Tobii AB Känns som ett riktigt fint köpläge i Tobii nu.  Har också ökat i Tobii. Hela bolaget värderas nu till 4,6 miljarder. Inte så avskräckande med tanke på potentialen och jämfört med andra tech-bolag. 

 

Ca 0.5 miljoner HTC Vive VR-headset såldes redan 2016http://vrsource.com/htc-vive-likely-2nd-best-selling-vr-headset-2016-7697/Tobii Tech samarbetar med Valve som står bakom teknik i HTC Vive

 

Och jag tror att det borde vara god chans att Tobiis eyetracking är med i HTC-headset 2018, och den marknaden väntas växa kraftigt till 2018 från 2016. Enligt IDC i slutet av 2016 las prognosen klart över 30 miljoner VR-headsets 2018.Det finns därför en tydlig potential för riktigt stora intäkter till Tobii Tech inom VR redan 2018. 

 

Under mars månad har ytterligare nära 1 miljon aktier sålts av Investor.

Efter försäljningen har Investor drygt 6,6 miljoner aktier, motsvarande 6,8 procent av kapitalet och rösterna i Tobii. Per den 28 februari hade Investor 7,8 procent. Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste sammanställning. 

 

Investor har stadigt minskat sitt innehav i Tobii sedan bolagets introduktion i april 2015. Innan Tobii börsnoterades var Investor största ägare med ett innehav på cirka 19 procent. Frågan är kommer Investor fortsätter att minska sitt innehav i ögonsensorföretaget Tobii?.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar