Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
596
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Teckning av aktier i.

Många bolag på Stockholmsbörsen har tagit in kapital via nyemissioner.

Mitt grundråd är förstås att du tecknar nya aktier om du är aktieägare, i alla fall om du fortfarande tror på bolaget vilket du bör göra om du äger aktier. Däremot ska du kanske inte bli över-viktad i ett bolag.

 

 

Om det är strategiskt tveksamt om du som aktieägare skulle öka. I sådana fall kan du sälja teckningsrätterna och få en liten slant där istället. Men man vet ju inte om det är tajmingmässigt rätt att teckna, men det är bara när man har facit i hand  man vet om det är rätt att öka på i det bolaget.

 

Det är så att det alltid är några aktieägare som varken tackar ja eller säljer sina teckningsrätter. När dessa förfaller kan de i vissa fall övergå till andra som anmält sig att teckna aktier utan teckningsrätter. Bolagen kan ha lite olika rutiner när det gäller sådantr.

 

I de flesta fall innebär nyemissioner att aktieägarna måste pytsa in mer kapital, vilket är på både gott och ont beroende hur bolaget lyckas framöver. Men det går att som enskild aktieägare få aktier gratis.

 

Du kan sälja en del av dina teckningsrätter och använda likviden från den affären för att utnyttja dina kvarvarande teckningsrätter för att teckna nya aktier. Då har du fått fler aktier utan att ha gått in med mer pengar. Du kan också sälja alla dina teckningsrätter och ta den försäljningslikviden och köpa nya aktier som vanligt över börsen. 

 

Är du aktieägare i ett bolag är utgångspunkten att du ska teckna aktier i en nyemission. Tror du inte på bolag ska du inte teckna, men då tycker jag heller inte att du alls ska äga aktier i det bolaget. Med det sagt är det nästan bara offensiva nyemissioner som lönar sig i längden. 

 

Ligger rätt i tiden:

I mitt fall har jag en utgångspunkt att Serstech AB   ligger rätt i tiden och tecknar fullt ut här. Serstech tillverkar och säljer en skanner som känner av narkotika och explosiva ämnen. Dessutom en molntjänst som kopplar ihop de handhållna skannrarna. Produkter: Serstech 100 indicator: En produkt är and handhållen scanner som känner av om något innehåller narkotika eller explosiva ämnen. 

 

Eftersom mätningarna inte kräver några förberedelser och går igenom såväl vatten som glas och plast finns många användningsområden. Kunder inom industrin sparar tid och pengar genom snabb och enkel kvalitetskontroll av råvaror, medan man inom tull, polis och även FN, miljösäkerhet identifierar knark och farliga ämnen. Givetvis finns det ingenting som är riskfritt när man gör aktieinvesteringar.

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar