Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Tesla kan börja bygga bilar i Trollhättan.

Hundratals nya jobb det är ett av målen för en grupp intressenter som nu försöker få Tesla att börja bygga bilar i Sverige, skriver Sveriges Radio P4 Väst.

 

Bakom initiativet står bland annat Business Sweden och leverantörsorganisationen Fordonskomponentgruppen (FKG). De lyfter fram bilfabriken i Trollhättan, som nu ägs av Nevs, som en möjlig plats för Tesla att bygga bilar på.

 

Den gamla Saabfabriken har kapacitet för att bygga Teslabilar men skulle behöva byggas om. Trots det tror Fredrik Sidahl, vd på FKG, att det finns goda möjligheter för Tesla att lägga biltillverkning i Sverige.

 

Jag tror de är rätt bra, därför att Sverige har en väldigt väl utbyggd infrastruktur med sin leverantörsindustri och en kompetens att bygga bra fordon med högt teknologiskt innehåll.

 

Flera länder konkurrerar nu om att försöka få Teslachefen Elon Musk att bygga en tillverkningsanläggning. Han har redan avslöjat att Tesla ska bygga en fabrik liknande Gigafactory i USA även i Europa.  Det här kan bli intressant att följa! 

 

Nevs har inte velat kommentera uppgifterna men företaget vill kunna tillverka bilar även åt andra företag.

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar