Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
596
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Under reservationstiden så är kundens pengar låsta.

Från och med första februari i år så har svenska drivsmedelsbolag infört nya rutiner efter krav från VISA och Mastercard. När kunder nu tankar med kontokort så reserveras ett belopp på 1500 kronor från kundens konto.

 

Sedan den första februari så har nya regler trätt i kraft för dig som brukar tanka med kontokort. Alla tankningar med kontokort kräver numer en reservation på 1 500 kronor uppger Mest Motor.

 

 

I och med den nya kortkontrollen så skickas det en förfrågan från bensinmacken till kundens bank om att reservera ett belopp på 1.500 kronor. Skulle det finnas mindre än 1 500 kronor på kontot så reserveras den summan istället.

 

Under reservationstiden så är kundens pengar låsta i ett par minuter. Syftet med det är att kunna garantera att kunden kan betala för bensinen. "Det är branschstandard och ett krav från Visa och Mastercard. Samtliga drivmedelsbolag gör på det här sättet", skriver Circle K i ett mail som Radio Sandviken,

 

Cirkel K förklarar vidare i sitt mail:

"Detta är som sagt ett krav från VISA och Mastercard samt bankerna i Sverige som vi följer och där kortutgivande bank ska hantera frågor från kund. Vi har inte gått ut med någon egen pressinformation om detta"

 

Oklara reservationstider

Även fast reservationstiden endast ska vara någon minut så har det dykt upp fall då människor som har tankat med kort inte fått tillbaka sina pengar på flera dagar.Jag ifrågasatte det här för jag tyckte att det var märkligt att om man handlar för 200 kronor att det ska reserveras 1 500.

 

VISAs regelverk säger att den summa som reserveras när tankning påbörjas ska justeras till det faktiska beloppet så snart tankningen är slutförd, säger Jonathan Stara, presskontakt på Mastercard.Han säger vidare: Om en kund mot förmodan skulle upptäcka att detta inte skett bör han eller hon vända sig till sin bank

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar