Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Vad gör dina pensionspengar just nu:

Vad gör dina pensionspengar just nu: Etikfonder ligger de i tiden?  Jag tycker att etikfonder ständigt borde vara aktuella. 

Det är svårt som privatperson att själv lägga ned all tid på en analys av hur bolagen hanterar miljö,     affärsetik och mänskliga rättigheter. När du sparar i hållbarhetsfonder investeras dina pengar i bolag som klarat olika hållbarhetskrav. 

Etikfonder Fonder placerar ej i företag som bedriver sin verksamhet i strid mot internationella normer inom miljö, mänskliga rättigheter, arbetsrätt och korruption. Normer som särskilt beaktas är  FN:s Global Compact och OECD:s riktlinjer för multinationella företag.

Att samtidigt som man spar åt sig själv försöka bidra till en bättre värld. En del vill ge kraft att påverka bolagen att bli bättre, andra vill helt enkelt inte investera i annat än ansvarsfulla bolag. Och många tror att de bolag som tar ansvar är mest lönsamma över tiden.

Som sagt, det rör sig om en familj av fonder med lite olika inriktning, Men gemensamt är att de analyserar många bolag för att välja ut de mest ansvarsfulla att investera i. De väljer de bästa bolagen i varje bransch och väljer till exempel ut dem som minskar miljöpåverkan från tillverkningen, gör sina produkter bättre ur miljösynpunkt och påverkar sina leverantörer så att de anställda får bra arbetsmiljö och arbetsvillkor.

I premiepensionssystemet är fonder som tar särskilda hänsyn märkta ”M/E” för miljö och etik. Alla dessa fonder har en hållbarhetsprofil som du hittar via fondens informationssida (klicka på fondens namn och därefter “Se Hållbarhetsprofil”). I den kan du se vilka hänsyn den enskilda fonden tar. Alla hållbarhetsprofiler finns också listade här.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar