Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Vad krävs för att tjäna pengar på aktier:

 Jag får en del e-post brev,,, ja ska här försöka ge lite svar på de frågor jag fått.

Du behöver inte ha läst ekonomi på högskola för att avgöra om företaget går med vinst. Det gäller att ha djup förståelse i bolagen man investerar i.Och du måste vara disciplinerad oavsett om det är en köp- eller säljidé. Blir det fel måste man också vara disciplinerad och lämna den idén. Du ska göra en analys om bolaget du är intresserad av.

Det krävs att du satsar på bolaget och behåller det. Din kunskap och erfarenhet kan hjälpa dig att finna lågt värderade bolag, som har förutsättningar att fortsätta att växa. Men det är inget som säger att bara för att du har läst en ekonomikurs i skolan är bra på aktier.

Det du skall leta efter är Bolag som går med vinst. Köp aldrig företag som går med förlust.Leta efter företag som växer med minst tio procent per år. Köp inte aktier som har höga P/E-tal, Helst bör du hålla dig under 15, och endast i undantagsfall över 20.

Sprid risken, genom att inhandla flera olika bolag, så att aktieportföljen har tex 7 bolag i minst tre olika branscher. Investmentbolagen är utomordentliga som bas i aktieportföljen. Se till att ledningen själva äger aktier i det bolag du intresserar dig för.

Så länge som flera av råden ovan gäller, så behåller du aktierna. Om något inträffar, så att ledningen avyttrar, P/E-talet rusar uppåt  över 20  tillväxten upphör eller företaget slutar att visa vinst: Sälj! Utdelningen är vanligen en god måttstock för hur det står till. Bolag som inte klarar av att generera inkomster, har sällan några pengar över till aktieägarna.

Företaget går med vinst. P/E-talet är lägre än 15. Ledningen äger stora mängder med aktier.Bolaget växer med tio procent per år, eller mer.  Om du håller dig till de regler jag nämnt kommer du att tjäna pengar. Inte  att alla går upp med 1000 procent men många ger mer än du kan föreställa dig.

P/E-talet är användbart eftersom det ger en bild av hur många gånger årsvinsten vi betalar för ett visst bolag när vi köper aktien.Själva P/E- talet är kvot av priset på aktien i täljaren och vinsten per aktie i nämnaren. Vill du lära dig mer om definitionen kan du läsa mer här.P/E-tal - Wikipedia Ett högt P/E- tal skvallrar om högt ställda förväntningar på vinstökningar och ett lågt P/E- tal indikerar på motsvarande sätt låga förväntningar om vinsttillväxt.

De som förlorar pengar på aktier, har vanligen satsat på företag som befinner sig i "förhoppningsstadiet", eller lånat för att köpa spekulativa och svårbedömda värdepapper. Lycka till.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar