Ekonomiblogg
Likes
387
Antal inlägg
560
Följare
80
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Varannandagsväder på börsen.

Börsåret första fem månader har ofta gått plus och det rejält. I snitt plus 8,2%. Det visar börsen från 2000-talet.. Sommaren är ofta lugnare, med varannandagsväder på börsen. I oktober stiger sedan aktiekurserna igen för att hålla stabilt till nyåret. Då det är mycket vinsthemtagning.  Som ett ordspråk skulle vi kunna säga; Köp vid snö och sälj i tö.  Även hösten kan vara stark, men våren med utdelningarna har lockat desto mer.

Men senaste tre fyra åren med allt längre ränta märks flera förändringar. Fokuset på utdelningar har flyttat fram börsåret. Aktieköparna har inte samma tålamod, utan köper och säljer tidigare. Börsåret startar fortfarande starkt, men när vi närmar oss utdelningarna så blir intresset svalare.

Om april tidigare var årets bästa börsmånad där utdelningarna närmast alltid återinvesterades.Omvänt var september tidigare årets svagaste börsmånad. Men numera är september en plusmånad och ofta början på en bra börshöst.

Historiskt har ändå våren givit klart bäst börshetta;+8,2%. Den svenska börssommaren är betydligt mer kylig. De tre svenska sommarmånaderna juni-augusti har i snitt givit -0,4%. Börshösten är däremot mer varm igen och brukar ge +3,5% i snitt.

Alltså vår och vinterbörsen är het. Sommaren och sensommaren är mer svala. I USA finns till och med ett ordspråk som sammanfattar bilden. ”Sell in may and stay away”. Sälj i maj och håll dig borta. Den som fokuserar mer på köp än sälj skulle kunna vända på retoriken och säga Köp vid snö. Och sälj vid tö.

En bra start är utdelningsaktier för den aktive spararen. Och med ett ISK - konto får du dessutom utdelnigarna skattefritt.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (77)
Dec (4)

Taggar