Ekonomiblogg
Likes
386
Antal inlägg
552
Följare
80
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Varje dag är en bank byta dag.

Storbankerna fortsätter att öka sina vinster.  Tillsammans redovisade de nära 28 miljarder på 3 månader storbankernas supervinst.

 

Svenska bolånetagare fortsätter att göda de fyra storbankerna.

Hittills i år har Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank tjänat nästan 60 miljarder kronor på lånen. Pengarna har under april, maj och juni fortsatt rulla in för de fyra bjässarna. Det sammanlagda rörelseresultatet skrivs till 26,7 miljarder kronor.

 

Och det är på att låna ut pengar som bankerna kammar hem storkovan. Räntenettot, som är det bankerna tjänar på skillnaden mellan in- och utlåning, steg under perioden till 29,6 miljarder kronor en ökning med nästan fem procent jämfört med andra kvartalet 2016.

 

 

Och nu riskerar Nordea att förlora flera storkunder och vanliga kunder.

LO-facken Kommunal och Handels hotar med att ta ut sina pengar om Nordea flyttar huvudkontoret från Sverige. Frågan kommer även att diskuteras i LO:s styrelse efter sommaren, enligt LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson. Nordea vill inte kommentera varningen. Nordea riskerar att förlora flera storkunder bland fackförbunden vid en flytt. LO centralt använder Nordea som bank.

 

Vi har jättemycket affärer i Nordea och har god erfarenhet av banken. Men det är klart att om de använder den här typen av hot måste vi diskutera det i styrelsen, säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson till TT. LO:s betalningsflöden går via Nordea, och organisationen har också värdepappersfonder och fastighetslån i banken.Enligt Thorwaldson kommer frågan att tas upp styrelse efter sommaren.

 

Det är djupt beklagligt om inte Nordea är med och bidrar till ökad säkerhet i banksektorn. Många människor i Sverige är arga på att bankerna vid varje kris ska räddas av medborgarna. Nu när de har utdelningar på tiotals miljarder till sina aktieägare är det rimligt att de bidrar mer till säkerheten, säger Thorwaldsson. Tidigare har Kommunal och Handels meddelat att de kommer att byta bank om Nordea flyttar.

 

Även Handelsanställdas förbund kommer att se över sina affärer med Nordea framöver. Kommunal har ungefär en miljard kronor placerad i banken, Handels ungefär en halv miljard.

Om de fattar beslut om att flytta, då flyttar vi våra pengar omedelbart, säger Handelsordföranden Susanna Gideonsson. Det de kallar bankskatt kallar vi försäkringspremie. Det är för att skydda våra medlemmars pengar som de ska betala den. Allt annat är omoraliskt, säger Susanna Gideonsson till TT. 

 

Nordea vill inte kommentera fackförbundens utspel.Det här är något mellan kundansvariga och kunden. Vi avstår helt från att kommentera, säger Janina Pfalzer, pressekreterare på Nordea. Nordeas hot om att flytta till Danmark eller Finland kom i våras, sedan den rödgröna regeringen föreslagit en kraftig höjning av resolutionsavgifterna för svenska banker 2018 och 2019. Regeringen har sedan dess backat och reducerat höjningen i ett omarbetat förslag.

 

Resolutionsavgifterna ska skydda skattebetalare för kostnader som uppstår om staten måste rädda banker i en finanskris. Undra hur mycket Bankerna vill tjäna innan de vill hjälpa till att betala till vårt samhällsbygge?.

 

Anonymous's picture
Dubril Loan Firm (ej registrerad)

Vi erbjuder säkrade och osäkra lån till privatpersoner, privat och offentlig verksamhet utan säkerhet.
Vår ränta är till en överkomlig takt på 2% och vår låneprocess / upphandling är det bästa du någonsin kan få.
Vi erbjuder lån av vilket belopp som helst och av någon anledning.
Kontakta oss idag för ditt lån via
E-post: dubrilloanfirm@gmail.com

Ekonomiblogg's picture
386
552
80
0
Ekonomiblogg

Svar till Dubril Loan Firm! 

 

Gillar inte att du skriver om lån till privatpersoner på min ekonomiblogg.

 

Ekonomiblogg är också rätt så negativ till lån. ALLTSÅ inte någon reklam här tack.

 

Vänligen respekttera det.

 

Mvh,

Ekonomiblogg.

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (70)
Nov (2)

Taggar