Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Vem/ Vilka kan utföra en P&D.

Vad är pump and Dump.

Pump and Dump är när en eller flera personer köper på sig aktier i ett bolag. Där efter “pumpar” (haussar) personen / personerna för bolaget i syfte att få aktiekursen att stiga. Detta kan ske i form av bloggar, analyser, inlägg på forum och så vidare. När kursen stigit så är det dags för “Dumpen”. Personen / personerna säljer då av sina aktier och gör sig en hacka. 

 

Ja det är enligt mig inte så många. Du måste ju ha någon slagkraft i Pumpen och där faller de flesta bort. Det ger knappast någon kursreaktion att en vanlig sparare skriver ett inlägg på i ett Börs-forum i stil med köp XAB den kommer stiga som en helium ballong i morgon. Kommer stiga minst 50%.

 

P&D förekommer så klart men är mycket mer ovanligt än vad som antyds i många kommentarer på  olika aktie-forum. Skitinlägg i stil med, “Köp XAB nu den kommer rusa 30% i morgon enligt mina hemliga källor”, är INTE P&D då de knappast får kursen att stiga. Det är ett skitinlägg helt enkelt om det inte motiveras närmare varför man tror på en rusning i aktien.

 

99 % av de som skriver bloggar/analyser/inlägg om aktier gör det för att de köpt aktier i ett bolag som de faktiskt tror på och anser att bolaget borde vara högre värderat eller kommer att stiga mer än genom snittet framöver. Har man hittat ett sådant bolag så är det kul, tycker jag om fler får upp ögonen för det och att diskutera bolaget med andra aktie-intresserade. Kunskapsutbytet är en stor anledning till mitt bloggande.

 

Jag skriver nästan uteslutande om mindre bolag. Det är inte helt ovanligt att de är noterade på Aktietorget. På Aktietorget kan man säga att 60 procent av bolagen är skit, 30 procent okej och tio procent riktiga guldägg. Hittar man “Guldäggen” så kan man få en riktigt skön kursresa. Det är dessa bolag som jag letar efter. Sen har jag min trygga långa portfölj och min trading.

Ofta upplever jag att många som kommenterar inte har läst på om bolaget innan man skriver.

 

Flera personer kan även tillsammans samarbeta för att utföra en P&D. Det finns enligt mig inte många skribenter som skulle kunna genomföra en framgångsrik P&D. Du bör ju ha en skara aktieköpare som följer råden (utan att själv göra någon närmare efterforskning) så att den eftertraktade kursstigningen uppnås. De stora elefanterna inom aktie skribenterna tror jag att det är några av de mer kända skribenterna skulle kunna lyckas med en P&D.

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar