Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
575
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Viktigt med finansiell läskunnighet:

5 miljarder kronor. Det får svenska barn i fickpeng varje år. Då är det också viktigt att rikta in ekonomi kunskap satsningarna på våra ungdomar. Den klassiska barntidningen Lyckoslanten fyller 90 år - Dagens Industri om ekonomi. I veckan delas den ut till 350 000 mellanstadiebarn över hela landet.

En bra privatekonomi innebär allt från enkla vardagstjänster till möjligheten att förverkliga dina drömmar. Men först och främst handlar det om dig, vad du behöver och var i livet du befinner dig just nu.

Finansiell läskunnighet är som vilken annan språkinlärning som helst: bara man lär sig grunderna så klarar man sig. Det är upp till en själv om det räcker med grundläggande kunskaper eller om man vill dyka djupare.

Vi vanliga dödliga måste ta ställning till många olika produkter inom sparande, investeringar, lån och försäkringar. Och i och med att skillnaderna mellan de olika produktgrupperna har blivit diffusare är det svårt att komma underfund med allt.

Man behöver inte vara expert på alla områden. Ofta räcker det att man kan grunderna, alla bör känna till inkomster och utgifter i den egna ekonomin. Att göra upp en budget och planera är det första och viktigaste steget när man går igenom sin privatekonomi. Det har en direkt inverkan på levnadsstandarden och livskvaliteten. När man behärskar grunderna fattar man inte oöverlagda beslut som är negativa för privatekonomin.

Det alltmer komplexa ekonomiska livet medför utmaningar för många olika aktörer, förutom bankerna även för skolor och utbildningsinstitutioner samt organisationer. För framtiden är det viktigt att särskilt rikta in satsningarna på ungdomar, då det är deras ekonomiska kunskaper och färdigheter som för nationen framåt.

Ungdomar som är på väg att bli självständiga fatta sina ekonomiska beslut själva, samtidigt som de förlitar sig mer på råd från vänner och personer i deras närhet än andra grupper. För att få kunskaper om ekonomiska frågor är det viktigt vad personer i deras närhet, exempelvis föräldrarna, kan och vet. Och ungdomarnas intresse måste väckas på ett sätt som passar dem, och för det räcker det inte enbart med ett verktyg.

Ungdomar är mycket ute på nätet och olika mobilkanaler. Informationen där måste presenteras i en intressant och lättillgänglig form som passar ungdomarnas egen livssituation. Man kan utveckla hur man exempelvis kan utnyttja en mobilkanal eller sociala medier för en mer långsiktig uppföljning av privatekonomin.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar