Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
576
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomi-blogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Viljan är stark:

Själv är bästa dräng:

 

Varje människa är född fri. En människas frihet kan i grunden endast begränsas av hänsyn till andra människors lika rätt till frihet. Alla ska kunna bestämma över sina egna liv genom egna och fria val. Respekten för de mänskliga rättigheterna är grunden för ett demokratiskt samhälle. 

 

Demokratin förutsätter en allmän acceptans och respekt för människors olika åsikter, oavsett om det handlar om politiska ståndpunkter, religion eller annan typ av livsåskådning. Yttrandefrihet, religionsfrihet och föreningsfrihet är därför orubbliga principer, som även innefattar frihet att avstå från religion och från att organisera sig.

 

All makt i samhället måste utgå från de människor som tillsammans bildar samhället. Demokrati handlar om att alla människor ska vara med och bestämma, och att makten just ska utgå från människorna. Pengar och andra ekonomiska intressen ska inte ha rätt att sätta gränser för demokratin. 

 

Civilkurage är mod att stå för sin åsikt, även om det innebär en personlig risk. Den som har civilkurage har ofta också modet att ingripa när någon blir utsatt och behöver hjälp. Man kan säga att civilkurage är raka motsatsen till uttrycket ”Sköt dig själv och skit i andra”.

 

Jag tycker att man ska använda civilkurage mot sig själv också när det gäller ekonomi. Demokrati handlar också om att alla människor måste ta ansvar över sin ekonomi. Det ekonomiska systemet marknadsekonomiska modellen kräver att vi tar det ansvaret. De flesta har någon gång drömt om att ha friheten att göra vad de vill, när de vill. 

 

Ändå är det ganska få människor som satsar på att skapa sig ekonomisk frihet där pengar ramlar in oavsett om de ligger på stranden eller skissar på nya idéer för morgondagens marknad. Ofta krävs det inte mer än uthållighet, hårt arbete och stora drömmar för att lyckas. Så att dina pengar arbeta för dig istället för att du bara arbetar för dem.

 

Att inte använda den ekonomiska-demokratin är ett svek mot den personliga friheten. Viljan är stark och ett bra verktyg till att utveckla vår potential och eget ansvar tillsammans med längtan efter helhet är centrala begrepp i denna livsfilosofi….

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar