Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
578
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Vilket matkreditkort är bäst:

Sammanfattning: 

 

Vilket matkreditkort som är bäst beror på vad man prioriterar. Är det högst bonus vinner Coop Kreditkort. Är det ett smidigt sätt att växla in poäng vinner istället Hemköp och strax därefter ICA. Sett till helhet gynnar däremot COOP sina medlemmar mest gällande att handla med kreditkortet. Något som inte ICA och Hemköp gör i samma grad. De två sistnämnda gör det så dåligt att det är mer lönsamt att betala med annat kreditkort än deras egna kort – i deras butiker. Detta i det fall man vill ha så hög återbäring som möjligt.

 

Många kreditkort är specialiserade på att vara ”bättre” inom vissa områden. Här finns exempelvis bensinkreditkort, matkreditkort och resekreditkort. Det är mycket tydligt att det finns stora summor att tjäna på att välja rätt kort. Detta främst utifrån vilket handlingsmönster som man har. Denna jämförelse kommer ställa tre matkreditkort mot varandra – ICA, COOP och HEMKÖP. Detta främst med fokus på bonussystemet även om vissa kostnader även kommer att belysas.

 

Coop-  2poäng på inköp på Coop och 0,5p på övriga butiker. Om minst 21000grundpoäng samlas in på 6 månader dubbleras dessa. Med grundpoäng menas 1poäng per krona på COOP. Den som handlar för 21.000kr på COOP under denna tid får alltså denna dubblering.

 

 

ICA – 1 poäng på inköp på ICA och inget på övriga butiker. Här ska tilläggas att större bonus hade getts om personen hade haft Re:member More. Detta kort ger 1% på alla inköp alltid. ICAs kreditkort ger bara 1% på ICA . Det är alltså mer lönsamt att använda andra kreditkort hos ICA än deras egna– bakvänd logik av ICA…

 

 

Hemköp – Upp till 2% bonus på  inköp på Hemköp och 0,5% i bonus på övriga butiker.

 

För att kunna göra en rättvis bedömning mellan poäng och procent tas ett exempel från vardera butik. Så klicka på länken och ni kan göra en bedömning själv. Bästa Matkreditkortet - Jämför ICA, Hemköp och COOP

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar