Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
595
Följare
81
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Villkoren i Tobiis företrädesemission

Villkoren i Tobiis företrädesemission är att aktieägare har företrädesrätt att teckna en ny aktie per tio befintliga aktier, det vill säga en teckningsrelation om 1:10. Teckningskursen är 52 kronor per ny aktie, vilket resulterar i en total emissionslikvid om cirka 458 miljoner kronor före emissionskostnader förutsatt att företrädesemissionen fulltecknas. 

 

Tobii informerade den 7 november om att styrelsen beslutat att genomföra en nyemission om cirka 450 miljoner kronor för en storskalig satsning på eyetracking i virtual reality och smartphones. Företrädesemissionen förutsätter godkännande av den extra bolagsstämman som äger rum den 30 november 2016.

 

Sista handelsdag i Tobii-aktien med rätt att delta i företrädesemissionen ärden 30 november 2016."Aktieägare som väljer att inte delta i företrädesemissionen kommer att få sin ägarandel utspädd med cirka 9 procent, men har möjlighet att ekonomiskt kompensera sig för utspädningseffekten genom att sälja sina teckningsrätter"skriver Tobii i pressmeddelandet. 

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (21)

Taggar